Anguilla

ANGUILLA 2024

 

 

 

VOORBEREIDING

 

 

REISPLAN:

Van 05/01 – 15/02/2024 ga ik eiland hoppen op de Caraïbische eilanden. Ik begin op Curaçao en zal eindigen op Sint Maarten. Maar ik wil mijn terugvlucht niet vastzetten zodat ik geen stress krijg mocht mijn plan niet tijdig kunnen worden afgewerkt. Begin januari, kort na Nieuwjaar, is het rustig in de luchtvaart en ik kan gebruik maken van een bijzonder aanbod: met Corendon vlieg ik op 05/01/2024 van Amsterdam naar Curaçao, enkel en voor 300 €. Omdat er nogal wat toeristen op de eilanden zitten boek ik vooraf mijn retourvluchten naar Aruba en Bonaire van uit Curaçao. Na veel opzoekwerk lijkt het mij best om mijn enkele vluchten van Curaçao, Grenada, Barbados, Sint Vincent en Sint Lucia ook vooraf te boeken. Van uit Sint Lucia kan ik verder met de boot naar Martinique, Dominica en Guadeloupe. Maar hier zit ik vast, er is geen vlucht noch een ferry naar het nabijgelegen Antigua zodat ik een dure vlucht moet boeken om via Sint Maarten naar Antigua te vliegen. Van Antigua kan ik naar Sint Kitts-Nevis vliegen. Van hier uit kan ik terug een ferry nemen naar Statia waar ik langer dan gepland vastzit wegen slecht weer. Na een paar dagen kan ik doorvaren naar het schattig Saba en verder naar Sint Maarten. Ik gebruik Sint Maarten als een hub voor dagvluchten naar Anguilla en Sint Barthelemy. Op 12/02/2024 bestel ik online op mijn gsm mijn retourvlucht van Sint Maarten naar Amsterdam. Op 14/02/24, Valentijnsdag, vlieg ik terug met KLM naar Amsterdam.

 

 

Inreisdocumenten

Bij aankomst met de boot uit Marigot (Frans Saint Martin) in Blowing Point moeten we allemaal naar het kantoor van Immigratie en ik krijg een stempel IN met vermelding “daytour” en het is gratis. Bij vertrek moet ik 15 $ vertrektaks betalen.

 

 

Reisperiode: 12 februari 2024 daguitstap.

 

 

Geld:

Geen probleem, ik heb voldoende USD op zak.

 

 

Reisgidsen en kaarten :

Ik heb een reisgids mee van Lonely Planet waar al mijn bestemmingen staan beschreven, de bezienswaardigheden en kaartjes. In de goed ingerichte aankomsthal neem ik een kaartje en een gids van het eiland mee.

 

 

Informatie

www.ivisitanguilla.com

www.anguillacard.com

www.mapyourextraordinary.com

www.tastetotravel.com/postcard-anguilla

www.svenlucaworld.com/nl/reisebericht-anguilla

https://suetravels.com/tag/anguilla

https://suetravels.com/category/north-america/anguilla/

https://suetravels.com/north-america/anguilla/anguilla-every-years-hot-island-rest-of-the-caribbean-3/

 

 

 

ER GERAKEN

 

Vliegen

Er is een kleine luchthaven op Anguilla waar uitsluitend privé vliegtuigjes landen voor de hele rijken van de aarde.

 

Bootreis

https://voy12.com/en/ Met deze boten kan men naar Saint Barthélemy of Anguilla varen van uit Marigot. Ik betaalde 30 $ totaal cash op de boot inclusief de terugtocht. Het is een half uurtje varen.

 

 

 

REISVERSLAG

 

Dag 39 – maandag 12 februari 2024

Er is geen openbaar vervoer op Anguilla, iedereen heeft zijn eigen wagen. Om in mijn eentje een auto te huren aan 80 $ per dag is het te duur en een taxi rekent 35 $ voor een enkele rit naar vb. Shoal Bay. Een groepje Franse toeristen willen mij geen lift geven ook niet als ik ervoor wil betalen. Ik wandel richting The Valley en plots stopt een man die mij meeneemt naar Cove Bay, verkeerde richting. Hij wil mij laten uitstappen bij een luxe hotel en het bevalt mij daar niet. Daarna vraag ik hem mij naar Shoal Beach te brengen, ik betaal hem 10 $. De hoofdweg op het midden van het eiland waar men geen zee ziet is nogal saai, struiken en weinig huizen. Er zijn geen historische sites noch nationale parken noch natuur op het eiland. The Valley, de hoofdplaats, op zich is maar een dorp met enkele winkels, een tankstation, een school, kerk en een supermarkt. Anguilla is vooral bekend om zijn maagdelijk witte zandstranden, een van de mooiste ter wereld. Uitgestapt bij Shoal Beach waar enkele sjieke luxe hotels staan. Ik stapte meteen naar de strandbar van Olas waar in heb geluncht: www.olasanguilla.com Een biertje Corona kost er 7,70 $. De prijzen staan op de kaart maar bij afrekening komt er nog eens 13% btw en 15% dienst bij en dat loopt aardig op na enkele cocktails. Ik heb de ganse namiddag bij de strandbar gezeten gezien er niets anders te zien is. Het zandstrand is er maagdelijk wit en de zee egaal azuurblauw. Het is hier supermooi, een schitterende blauwe zee met op de achtergrond de contouren van Sint Maarten. Het is een exclusief strand en daardoor niet al te druk maar toch is het hier aangenaam vertoeven. Zo blauw heb ik nog nooit een zee gezien. Een taxi brengt mij terug naar Blowing Point voor 30 $. Voor ik op de boot stap uit Anguilla moet ik een vertrektaks van 15 $ betalen. Ik kan mee met de laatste volle boot die om 17.15 uur vertrekt. Aangekomen in Marigot neem ik het busje naar Philipsburg maar de chauffeur zet mij niet af waar ik het vraag en ik moet een heel eind teruglopen in het donker.

 

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.