Australië

 

 

 

AUSTRALIE – 2010

 

 

 

VOORBEREIDING

 

 

Reisperiode:  22-29/03/2010.  Van 30/03-13/04/2010 was ik op Tasmanië waarvan apart reisverslag.

 

 

  

Reisgidsen

 

Lonely Planet, uitgave 2006 was wat achterhaald maar toch nog nuttig.  Vooral de prijzen waren reeds veel hoger.

Als toemaatje Rough Guide meegenomen.  Vermelden geen prijzen, wel prijsklassen.  Gaat meer in detail dan LP en betere detailkaartjes.  

Ter plaatse in boekenwinkels groot aanbod van reisgidsen en prentenboeken.  

 

 

 

 

TOERISTENKANTOREN

 

In alle grotere plaatsen is er een I-site waar men alle mogelijke informatie van de streek  kan bekomen.  De toeristische diensten zijn heel goed georganiseerd, behulpzaam en hebben veel info.  

 

 

 

 

ER GERAKEN

 

Vliegen

Na enig zoekwerk heb ik volgend vliegplan kunnen boeken.

08/02/2010 : vlucht met British Airways naar London.

08/02/2010 : vlucht met Qantas vanuit London met stop in Hongkong naar Melbourne en ’s anderendaags tweede vlucht naar Auckland.

22/03/2010 : Met Qantas naar Sydney.

30/03/2010 : met Qantas naar Hobart (Tasmanië)

13/03/2010 : vlucht vanuit Hobart naar Sydney en vervolgens via een stop in Singapore naar London.  

14/03/2010 : verbinding naar Brussel met BA.  Vanaf 15/03/2010 waren alle luchthavens in Europa gesloten wegens de as van de vulkaanuitbarsting in IJsland.  Wat een geluk !

Het hele vliegplan kostte mij 1.068 €.

 

 

 

 

 

REISVERSLAG

 

 

Dag 1 – 22/03/2010

 

 

Actie

 

Van 08/02 tot Om 21/03 was ik in Nieuw Zeeland geweest en heb er veel mooie plaatsen bezocht zowel op het Noorder als het Zuider eiland.  Vandaag om 6.30 uur is mijn wekker afgelopen.  In de Auckland jeugdherberg na ontbijt naar de I-site gewandeld en om 07.55 stipt vertrok de Nakedbus voor 23 NZ$ naar Monakau en van daar uit kon ik direct naar de luchthaven maar de bus stopten bij domestic, tien minuten lopen naar interational.  Bij de check-in moest ik enkel mijn reispas tonen.  De vlucht naar Sydney duurt iets meer dan drie uur en het is hier twee uren vroeger dan in NZ.  Op de luchthaven kon ik AUD uit de automaat halen en het overschot aan NZD kon ik omwisselen.  Bij de infodienst van de luchthaven moest ik lang wachten op de shuttle van mijn backpackers want ze hadden vergeten hen te contacteren. Ik kom aan in een oud koloniaal huis met veel trappen.    

 

Overnachten

 

Verbleven in The Original Backpackers, 160-162 Victoria St.,  Kings Cross,  NSW 2011 Sydney. www.originalbackpackers.com.au

 

 

Eten

Heb  iets gegeten en gedronken in Doma Bohemian Beer Café en een dagje rust genomen.  ‘s Avonds van een fles Australische wijn genoten in mijn backpackers en gepraat met andere reizigers.    

 

 

 

Dag 2 – 23/03/2010

 

 

Actie

 

Ik trek er vandaag een ganse dag uit om Sydney te verkennen.  Ik wandel eerst naar de marinehaven en Finger Wharf. www.sydneyoperahouse.com Ik loop door het park, de Botanical Gardens, bij het Opera House, het is hier prachtig bij dit Unesco-erkend gebouw en ik neem veel foto’s. Het omgeving maakt een diepe indruk op mij na. Ik geniet van een ijsje en het kijken op the Opera House waar het nogal druk is.  Het is een mooi zicht op het Opera House en de bekende hoge boogbrug, Sydney Bridge, gebouwd in 1932 met zes miljoen metalen bouten.  Een bezoek op de brug kost 200 AUD maar ik heb het niet gedaan wegens hoogtevrees.  Ik ben wel in het Aquarium geweest waar ik zelfs haaien en zeekoeien kon zien.  Een combinatieticket aquarium en zoo kost 50 AUD. Terug in mijn backpackers bestel ik een dagtocht naar de Blue Mountains voor 60 AUD, vertrek morgen om zeven uur.         

 

Overnachten

 

Verbleven in The Original Backpackers, 160-162 Victoria St.,  Kings Cross,  NSW 2011 Sydney. www.originalbackpackers.com.au    

 

 

  

Dag 3 – 24/03/2010

 

 

Actie

 

Ik heb een dagtocht naar de Blue Mountains geboekt op mijn verblijf en met Happy Coach worden we van chauffeur Nick opgehaald.  Nick is een heel goede chauffeur en het wordt een aangename dag, een aanrader van een trip.  Met een steil treintje gaan we op een tandradspoor van 52° naar omhoog en het duurt 45 minuten  om er te raken maar o wat mooi is dat op de beboste omgeving en de diepe kloven.  Terug naar beneden moesten we 1.100 trappen nemen.  Boven liggen de Three Sisters, drie bergtoppen onderling met een wandelpad verbonden.  Er zijn uitkijkpunten en een heus balkon van waar het echt prachtig is op de wijde omgeving vol natuur, bergen, bossen en rotskloven.  De rotswanden zijn hoog en we lopen langs een hoge waterval.  Van op de lookout is het zicht fantastisch.  Nick geeft uitleg over de oboriginals die hier ooit woonden.  Op een pleintje staat een oboriginal met een lendendoek doodderidoo te spelen en hij nodigt mij uit om samen een foto te laten nemen.  Hij vraagt mij van waar ik ben en hij vraagt mij of ik van Vlaanderen of Wallonië woon.  Ik ben aangenaam verrast dat die wijze man zoveel weet over het verre kleine België.  Voldaan van deze mooie uitstap rijden we terug naar the Original Backpackers.   In de tuin van de backpackers geniet ik van een glas wijn.  Ik kijk mijn reisplan na en bemerk dat ik morgennamiddag naar Canberra moet.    

 

 

Overnachten

 

Verbleven in The Original Backpackers, 160-162 Victoria St.,  Kings Cross,  NSW 2011 Sydney. www.originalbackpackers.com.au

 

 

Eten

 

‘s Avonds ga ik een steak eten in de Sugar mill; vlees is goedkoop in Australië.

 

 

     

Dag 4 – 25/03/2010

 

 

Actie  

 

Ik check uit op mijn verblijf en geef mijn bagage in bewaring.  Ik kon nog met mijn duoticket de Sydney Wildlife World bezoeken wat ik doe deze voormiddag. Er zitten slangen, krokodillen en er is een mooie vlindertuin.  De koala’s mogen wettelijk niet aangeraakt worden.  Ik loop terug via de jachthaven en de kathedraal en het mooi huis van Sydney Central City Backpackers.  Ik kijk nog eens mijn mail na en werk mijn reisblog op www.tangatanga.com/erik bij.  Ik werk niet meer met deze reisblog en heb nu mijn eigen website www.eriktrenson.be Ik was reeds om 13.30 uur op Kings Cross Station waar ik verneem dat er geen trein is naar Canberra.  Dan ben ik drie haltes verder naar Central Station gespoord waar er geen trein meer vertrekt naar Canberra.  Maar gelukkig kan ik nog met de bus van Murray voor 36 AUD.  In de bar van het station laat ik mijn portefeuille liggen en een meisje van de bediening kwam mij die terug geven.  Ben om 15.00 uur vertrokken in Sydney en om 18.45 uur aangekomen in Canberra en het was bijna donker bij aankomst in Jollimont Interstate Station.  Gelukkig is het dicht bij de jeugdherberg.        

 

 

Overnachten

 

Ingecheckt in de jeugdherberg van Canberra in Akuna Street.  Bij de receptie stonden plots de Belgische Roger en Monique voor mijn neus.  Ik kon nog in een kamer met vier.  Het slot van mijn locker zat vast en ik had geen handdoek gekregen.  

 

 

Eten

 

In the Real Australian Bar een lekkere kangoeroesteak gegeten met een biertje er bij.

 

 

 

Dag 5 – 26/03/2010

 

 

Actie

 

Ik heb vannacht slecht geslapen, teveel lawaai van een orkestje in de Transit Bar, te luid en veel overlast. Dan maar wat langer doorgeslapen.  Ik doe een boodschap en ben verbaasd dat er reeds een Aldi in Australië bestaat.  Er komt een Japanner van 66 op mijn kamer en samen gaan we ons deze namiddag registreren voor de tweedaagse wandelingen. www.aussiewalk.com.au

Ik ontmoet er veel bekenden van vorige week uit Rotorua Walk.  Nadien verkennen we Canberra, de regeringsgebouwen en parken waar veel vogels zitten, vooral kakadu’s.  In Parliament Gardens bevinden zich enkele terrasjes waar men bier, wijn en snacks kan kopen. Samen met de Japanner en nog een Duitser wandelen we terug naar de jeugdherberg.       

 

 

Overnachting

 

In de jeugdherberg in Akuna Street.  www.yha.com.au/hostels/nsw/canberra/canberra-city-backpackers-hostel

  

 

Eten

 

Avondeten genomen met mijn Japanse kamergenoot in een Japans restaurant, 13 AUD.  We moesten 3 AUD betalen als corkage om de door ons meegenomen fles wijn te mogen nuttigen.  

 

  

 

Dag 6 – 27/03/2010

 

 

Actie

 

Mijn Japanse vriend Tatsuo Kamguchi was al wakker sedert vier uur deze morgen.  Mijn Australische vriend Barry had mij om zes uur gewekt.  We eten in de keuken van de jeugdherberg en nadien wandel ik met Barry naar de startplaats.  We kunnen er koffie en frisdrank kopen aan één AUD.  We starten de tweedaagse en lopen rond een groot meer en regeringsgebouwen die ruim uit elkaar staan in een parklandschap. Geen gebrek aan ruimte in Australië. Er staan veel eucalyptusbomen waar veel vogels in zitten.  Ik heb een tijd lang met twee Nederlandse dames uit de Veluwe gewandeld en een eindje met Valery en Bill die trager lopen.  Het was zonnig, zo’n 28°.  Bij het begin heb ik flink doorgestapt aan 6 km/uur zodat ik later op de dag niet te lang in de hitte zou moeten lopen. Ik was om 09.00 uur vertrokken en om 13.30 uur reeds aangekomen van een wandeling van 21.5 km.  Daarna heb ik met Barry ruim een uur gezwommen.       

 

 

Overnachten

 

In de jeugdherberg in Akuna Street.  www.yha.com.au/hostels/nsw/canberra/canberra-city-backpackers-hostel   

 

 

Eten

 

Ik had bij de inshrijving ingetekend op het Walker’s Dinner in de Canberra Club om 19 uur in het stadscenter.  Ik had daar 35 AUD voor betaald.  Twee schijven schapevlees, zalm, taart en koffie.  Het was gezellig met heel wat bekenden om mij heen.  Ik zat aan een ronde tafel met Valery en Bill, een Australisch koppel en nog enkele andere bekenden.    

             

 

 

Dag 7 – 28/03/2010

 

 

Actie

 

Mijn tweede dag wandelen : om zes uur wakker, douchen en ontbijten in de keuken. We drinken nog een koffie in de startzaal die bevlagd is met elke deelnemende natie.  Na een korte briefing mogen we starten om negen uur.  We moesten vier uren nonstop wandelen om aan onze eerste controlestop te komen. Helaas konden we niet zitten; de controleurs zaten op de weinige stoelen.  De controle was in open lucht, gelukkig regende het niet.  Enkel limonade sterk aangelengd met water was beschikbaar maar we hebben natuurlijk steeds eigen drank en snacks in onze rugzak.  Het werd tot 28 graden deze namiddag in de zon.  Dus na de middag wat rustiger gewandeld.  Na aankomst heeft een protocol plaats en krijgen we een medaille en een mooi en sterk T-shirt in de geel-groene kleuren van Australië.  We konden met moeite een bar of een biertje vinden in de stad om vier uur.        

 

 

Overnachten

 

In de jeugdherberg in Akuna Street.  www.yha.com.au/hostels/nsw/canberra/canberra-city-backpackers-hostel  

 

 

Eten

 

In de Aldi koop ik een lekkere steak en een fles wijn om die deze avond in de keuken van de jeugdherberg zelf te bakken.  In de keuken kaarten we nog wat na met Kamguchi en twee Zweedse dames.  We kijken onze mail na en kijken op internet en dan gaan we slapen. 

 

 

 

Dag 8 – 30/03/2010

 

 

Actie

 

Te lang geslapen… helaas tot tien uur.  Na mijn ontbijt check ik uit en het is druk bij de receptie.  Alles uit de stockeerplaats gehaald en ingepakt.  Ik kon mijn bagage niet wegen aan de receptie.  14 AUD betaald aan de receptie voor een City Shuttle naar de domestic terminal 3. Het busje was te laat en het was er te warm in.  In de luchthaven mijn bagage ingecheckt en had 23.6 kg ipv van 23 kg, geen probleem.  Handbagage door de scanner maar broeksriem en schoenen moeten niet uit.  Er werd willekeurig gecontroleerd op wapens en ook een dame werd er uit gepikt. Mijn vlucht naar Hobart verliep vlot.  Over mijn twee weken verblijf op Tasmanië heb ik een apart reisverslag geschreven.

 

  

 

     

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.