Bosnië-Herzogevina 2015 reisverslag

 

Met de camper door Bosnie – 2015

 

 

 

Voorbereiding

Ik had reeds in 1989 een gelijkaardige reis gemaakt met mijn personenwagen en tent naar Griekenland maar door tijdsgebrek moest het toen vlugger gaan.  Het was de bedoeling het toenmalig Joegoslavië te bezoeken en het was het enig communistisch land dat vrij was van visum en bereisbaar was.  Ik bracht ook een kort bezoek aan Griekenland maar mijn verste punt was toen ergens bij Thesaloniki.  Nu in 2015 beschik ik over een camper en gezien ik in pensioen ben heb ik meer tijd om alles rustig te bekijken.  Het is nu de bedoeling toch iets meer van Griekenland te bekijken.  

 

 

Informatie

 

Bosnie en Herzegovina

www.bhtourism.ba

www.sarajevo-tourism.com

www.hercegovina.ba

www.kuk.ba

www.tz-sredbosne.com.ba

www.turizamrs.org :   Republika Srpska

www.banjaluka-tourism.com

www.herzegovina-lodges.com

www.wineroute.ba

 

 

 

Reisverslag

 

 

26/07/2015          

We rijden een tijdje langs het stuwmeer Perutsko waar we geen goede parking met panorama vinden en doorrijden langs verkeersarme wegen door een droge stenige streek waar we in de omgeving van Imotski bij een veld aankomen waar grote gegraveerde stenen liggen uit de veertiende eeuw waarvan niemand veel van afweet. https://whc.unesco.org/en/list/1504/  We zijn nu dicht bij de grens met Bosnie en in Velica Gorica doen we inkopen bij de Lidl en tanken we.  Hier verlaten we vlot de EU, geen problemen.  Het is nu nog 65 km naar Mostar.  Er was een duikfestival van de nieuwe lelijke brug in Mostar en het is nogal druk, parkeren lukt niet zo goed. Ik heb in 1989 nog de oude historische brug gezien en die was tenminste prachtig maar de nieuwe niet.  Er waren veel toeristen in Mostar, vooral mensen die van de brug sprongen.  Bij Blagaj vinden we vijf campings maar ze bevinden zich te dicht bij de rivier, weinig ruimte en krappe plaatsen.  We opteerden voor Blagaj Grotto, een kleine camping waar we alleen waren, ruimte hadden en mooi boven een riviertje konden uitkijken, 15 euro.  www.rivercamp-grotta.com Netjes, het was pas een maand open.  Honderd meter verder was er goede muziek, super met een glas wijn erbij.  Vandaag heb ik 240 km gereden.

 

   

27/07/2015

We volgen de Neretva naar de kust en stoppen in Pocitelj om het stadje en zijn kasteel te bezoeken, er staat ook nog een oude moskee van de Turken.  Het is precies een oud Turks verdedigingsdorp nog origineel en niet toeristisch.  Mooi zicht op de rivier van op het kasteel.  We laten het bekend bedevaartsoord Medjugorj links liggen en rijden door.  Langs een goede asfaltweg zakken we af naar Dubovnik.  We moesten lang wachten aan de grens Bosnie-Kroatie.  Veel eilandjes langs de Kroatische kust.  We komen aan in Trsteno en verkennen het dorp en besluiten hier te overnachten en morgen Dubrovnik te bezoeken dat tien km verderop ligt.  We overnachten op Kamp Trsteno.  Vandaag slechts 110 km gereden.

 

 

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.