Burkina Faso

BURKINA FASO 2019

 

 

  1. VOORBEREIDING

 

  1. Planning

 

Ik plan om te starten in Ivoorkust en via openbaar vervoer te reizen door Ghana, Togo, Benin en terug te vliegen uit Burkina Faso.

Gezien er in het noorden van Benin in het Pendjari N.P. ontvoeringen aan de gang zijn van blanken en Burkina Faso bijna overal onveilig is, heb ik een extra vlucht geboekt van Cotonou naar Ouagadougou want met mijn retourticket moet ik van daar terug naar Brussel.

 

 

  1. Visum

 

Ik heb mijn visum aangevraagd in de voormiddag 9.30 tot 12.00 uur en om 16 uur zelfde dag mocht ik mijn visum afhalen.  Ik moest twee aanvragen en twee foto’s afgeven, kopie van mijn reispas en gele kaart, geen reservatie van hotel of kopie vliegtickets.  Ik moest 70  euro betalen, cash of met BC en kreeg één ingang voor drie maanden.  

  

Consulaat van Burkina Faso

Place Guy D’Arezzo 16

1180 Brussel

Tel. 02/345 99 12

www.ambassadeduburkina.be  

 

 

 Reisperiode: 22 – 25/05/2019

 

 

 

REISVERSLAG 

 

Woensdag 22/05/2019

 

Aangekomen op de luchthaven van Ouaga moest ik een fiche invullen en ik kreeg vlug mijn stempel in.  In de aankomhal vroeg een taxichauffeur mij 3.000 CFA voor de rit naar mijn hotel.  Ik bood 1.000 wat nog teveel was voor de korte rit.  In Pension Sarah kost een geventileerde kamer met badkamer maar zonder ontbijt 8.500 CFA wat een schappelijke prijs is.  Er is overal en steeds wifi en er is een grote patio met veel schaduw en men kan er eten en drinken.  Het is gelegen in Cité An II, tel. (226) 25 38 14 49 of 25 38 08 30 pensionsarah@hotmail.com  

 

 

Donderdag 23/05/2019

 

Er was vannacht een hevig onweer en tropische regen.  Met een taxi reed ik naar het centrum en bezocht het majestueus groot gebouw van Air France dat schril afsteekt met de arme stad. Ze verkopen enkel vluchten en willen geen informatie geven, nogal hooghartig op zijn frans. Het gebouw van Artsen zonder Grenzen ernaast mag er ook zijn, ze hebben het daar nog zo slecht niet. België heeft hier ook een ambassade. Ik heb dan lang op een terras gezeten en had een goede babbel met een Burkinabees die zelfs goed op de hoogte was over ons land. Terug in mijn hotel geniet ik van een Burkinabees fruitsap in de patio waar houten beelden staan van een kunstenaar.  Op de markt geen ananas gezien wel mango, tomaat en ajuin uit Senegal.  Soms valt de elektriciteit uit.      

 

 

Vrijdag  24/05/2019

 

Niemand van de Burkinabezen zegt goede morgen.  Togolezen en Beninezen zijn veel vriendelijker.  De eigenaar had voor mij SN Brussels Airlines opgebeld en ik mag in euro betalen.  Men kan aan de receptie ook wisselen.  De winkelier die mij gisterenavond beloofde mij te komen ophalen voor een uitstap is niet gekomen.  Ik heb bijgevolg niets gedaan vandaag behalve een korte wandeling in de omgeving.  Er is niets te beleven in Ouaga. Ik eet van de keuken van het hotel met een fles franse wijn die ik gisteren kocht.  

 

  

Zaterdag 25/05/2019

 

Ik betaal mijn rekening in euro en krijg CFA wisselgeld.  Ik mag mijn kamer nog houden tot 18 uur maar moet nog een half tarief betalen van de receptie.  Gezien ik niet veel CFA meer heb vraag ik Djibo, de gerante, of het niet gratis mag.  Om 19 uur neem ik een taxi naar de luchthaven.  Check in en immigratie verlopen vlot en mijn vlucht met SN vertrekt stipt op tijd.  

 

         

 

 

 

 

                  

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.