Cayman

Cayman Islands, belastingsparadijs – 2017

 

 

 

Tijdstip

Van 07-10/04/2017

 

Info

www.visitcaymanislands.com

www.cita.ky

www.explorecayman.com

www.caymanislands.com

www.thingstodocayman.net

 

Reisweg

Ik had nog niet veel gereisd in het Caribisch gebied en besloot enkele eilanden te bezoeken.  Ik boekte volgend vluchtplan : Brussel naar Montego Bay met Tui, 205 € enkele vlucht.  Van uit Jamaica bezocht ik de Kaaiman eilanden en vloog er heen met Cayman Airways, 395 € heen en terug.  Daarna wou ik Haïti bezoeken maar alhoewel Jamaica en Haïti dicht bij elkaar liggen kon het niet anders dan met een tussenstop in Providenciales, Turks & Caicos eilanden, 296 € enkel met Intercarribbean Airways.  Van Providenciales, Turks & Caicos vloog ik na een paar dagen door naar Port-au-Prince, 239 € enkel met Intercarribean Airways.  Tenslotte vloog ik van Port-au-Prince naar Parijs met Air Caraibes , 664 € enkel.    

 

Inreisformaliteiten

Geen visum nodig voor geen enkele van deze bestemmingen.  Formulier invullen op de luchthaven en je krijgt een stempel in je reispas.

 

Overnachtingen

Cayman Islands

Geboekt bij Airbnb : Estefania, Parsons Circle 74, George Town.  Ik betaalde 367 € voor drie nachten, mooie kamer met badkamer.  Geen ontbijt maar wel keuken ter beschikking.  Tel. +1 (345) 928-4625.  Estefania is een Venezolaanse en spreekt goed Engels.

 

 

 

REISVERSLAG

Vrijdag 07/04/2017

 

Met Cayman Airlines aangekomen uit Jamaica met een vlucht die 45 minuten duurt.  Ik land om 10.45 uur. Op de luchthaven neem in toeristische info mee en een kaart.  Ik kan hier geen Cayman dollars uit de ATM halen maar USD worden overal aanvaard.  1 C $ = 1.25 USD.  Voor 15 $ brengt een taxi mij naar mijn geboekt verblijf van Airbnb.  Bij aankomst is er niemand maar de deur staat op een kier en ik ga binnen.  Tegen drie uur kwam Estefania (Venezolaanse) en Daniel (Mexicaan) thuis.  In een half uurtje loop ik naar het centrum waar ik een paar winkels bezoek en enkele vingerhoedjes koop voor een verzamelaarster.  Er staan nog weinig historische huizen in het centrum.  Alles is modern, winkels,  bankkantoren, shops, diamantwinkels en dure hotels en restaurants.  Er rijden veel dure SUV rond.  De wegen zijn uitstekend.  Er is geen politie te bespeuren.  Er lopen veel Engelse expats rond die natuurlijk in de financiële sector werken want dit is een belastingparadijs.  In het warenhuis Kirk koop ik een bakje schepeten want hier is alles 2-3 maal duurder dan bij ons.  Op het terras van Rachams zitten veel expats op vrijdagavond.  Ik drink een lokaal Caybrew biertje en iedereen krijgt gratis friet en en kip naar believen.  Daarna ben ik terug naar mijn logement gewandeld maar ik liep verloren en niemand kan mij helpen en ik was er nochtans vlakbij.  

 

 

Zaterdag 08/04/2017

 

Het regende behoorlijk deze morgen.  Daniel en zijn vriend waren druk bezig eten gereed te maken om daarna aan huis te bestellen.  Daardoor kon ik de keuken niet gebruiken voor mijn ontbijt; had nochtans genoeg daarvoor betaald.  Estefania bleef op haar kamer en zei niets.  Ik ben dan naar het “busstation” gelopen gaf 10 $ en kreeg 5 C $ terug voor een tochtje naar Pedro Saint James www.pedrostjames.ky een historische site, een koloniale plantagewoning uit 1780.  Het is hier prachtig om rond te kuieren bij de zee, mooi goed aangelegde tuin en binnen interessant aangekleed.  Ik kreeg een lift naar de hoofdweg waar ik na een half uurtje een busje naar Queen Elisabeth II Botanic Park www.botanic-park.ky kon nemen.  Het is een prachtig natuurpark met veel bloemen, vijvertjes, wandelpaden, bomen met namen erbij.  Helaas heb ik geen blauwe endemische leguanen gezien, de specialiteit van dit park.  Ik heb het groot wandelpad gelopen en de attracties gezien.  Tegen vier uur was mijn bezoek afgelopen en een jongen van de receptie bestelde voor mij een busje die mij in 35 minuten terug naar het centrum van Georgetown bracht,  gaf 10 $ en kreeg 4 KYD terug.  Vanaf zaterdagmiddag zijn de meeste winkels gesloten.  Nog iets gaan eten bij www.ParadiseRestaurant.ky aan de waterkant.  Bij mijn logement was men niet hartelijk en ik ben dan maar vroeg gaan slapen.  

 

 

Zondag 09/04/2017

 

Na mijn ontbijt ben ik met een busje naar Hell gereden.  2 KYD is een vast tarief voor een busje op het eiland.  Hell is een klein dorpje met een postkantoortje en enkele prachtige huizen.  Er zijn een paar souvenirwinkeltjes en er achter liggen zwarte scherpe lavarotsen.  De uitbater van het winkeltje was verkleed als een duivel wat veel bijval had bij een groep toeristen van een cruiseschip.  De toeristen betalen 70 $ voor een kleine eilandtoer.  Daarna heb ik een half uurtje gewacht op een busje naar het bekend en prachtig 7 Mile Beach waar ik lang genoot.  Er lopen hier veel expats en latino-Amerikanen die een goede job hebben en geld naar hun familie opsturen.  Ik stond lang aan een verkeerde bushalte te wachten, ik deed autostop maar niemand stopte.  Aan een andere bushalte was ik vlug weg.  Bij Paradise aan de waterkant op het terras gezeten waar een biertje 6,5 $ kost ! Het cruiseschip van de Holland-Amerika Line verliet het haventje.  Daarna ben ik naar mijn verblijf gewandeld.  

 

 

Maandag 10/04/2017 

  

Daniel beloofde voor mij een taxi te regelen naar de luchthaven.  Maar de man die hij kende kwam niet opdagen.  Taxi 2 die hij niet kende en niet vertrouwde kwam wel opdagen.  Voor een ritje van tien minuten en vijf km ver betaalde ik 18 KYD of 23 $, veel te veel.  Bij dat ik mocht vertrekken uit dit duur oord. 

 

 

 

     

 

      

     

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.