Gambia

GAMBIA  – 1994

 

 

 

 

VOORBEREIDING

 

 

Planning

Mijn eerste reis buiten Europa had ik twee jaar voordien gemaakt naar Mongolië.  Ik was nog nooit in Afrika geweest en wou graag Senegal en Gambia bezoeken, twee landen die makkelijk en veel bereisd worden.  Ik ben heen en terug gevlogen naar Senegal, heb met openbaar vervoer Gambia bezocht en daarna de Casamance terug in Senegal.  In Ziguinchor ontmoet ik een Duits koppel die ook Guiné-Bissau willen bezoeken.  En we gaan samen.

 

 

Visum

Een visum is niet nodig voor Belgen en burgers van de EU.  Je krijgt bij aankomst een stempel en je mag er negentig dagen verblijven.  

 

 

Geldzaken

Een euro is ongeveer 60 GMD, Gambiaanse Dalasi.  Men kan enkel geld uit de automaat halen met een Visakaart.  

 

  

Vluchten

Ik had een vlucht heen en terug geboekt naar Dakar, Senegal.  Ik heb mij in Gambia verplaatst met een auto van een vriend uit Conakry.  Ik kon wisselen op Albert Market in Banjul.  Beter is wisselen in de bank of wisselkantoor.  

 

 

Reisweg

Van uit Dakar, Senegal met gedeelde taxi-brousse naar de grens van Gambia gereden. Vervolgens met de wagen van een Guinees mij verplaatst in Gambia.  Ik was er drie dagen in april 1994.  Ik had een Lonely Planet mee van West Africa maar over het land stonden maar een paar bladzijden beschreven en de informatie en prijzen waren achterhaald.  Ik was voornamelijk met zaken bezig.  

 

 

Informatie

www.gambiahotels.gm : opgave van hotellijst

www.visitthegambia.gm : toeristische dienst

www.go-gambia.com : landinfo

www.rootsgambia.gm : Roots festival

www.gambiabird.com : Gambiaanse vliegmaatschappij

www.travelpoort.nl : Nl reisbureau met bestemming Gambia in resorts

www.waato.com : Gambiaans magazine

Ik heb gereisd met de reisgids Senegal en Gambia van Insight.

Ik had een kaartje van de toeristische dienst.

 

 

 

REISVERSLAG

 

 

Gambia heeft een vriendelijke bevolking.  Er is een degelijk uitgebouwde toeristische infrastructuur met een hele reeks vijfsterrenhotels met alles er op en er aan, inclusief excursies en avondprogramma’s.  Ik heb de Bakau Katchikally Crocodile pool en museum bezocht.  Men kan er met de bewaker een foto laten nemen met verscheidene kaaimannen aan uw voeten.  Ik heb een prachtig wanddoek met dierenmotief in batik gekocht.  De reis van Dakar naar de grens met Gambia duurde zes uur met taxi-brousse.  Mijn verplaatsing van Karang naar Barra kostte 15 GMD.  De veerboot op de Gambia-rivier duurde een uur.  Ik heb ook het Abuko Nature Reserve bezocht doch enkel een viertal apen gezien en een paar leeuwen en hyena’s achter tralies.  Echt veel vogels heb ik niet gezien.  Viel wat tegen ofwel heb ik niet alles gezien.  

Verbijf : Serrakunda Motel, 5 Musa Dekureh Road in Serrekunda.  Het is midden in een woonwijk gelegen maar toch is het er rustig.  Ik betaalde 120 DLD inclusief ontbijt.  Ik had een kamer met douche, wc, airco en bergkast.  Het was er proper en verzorgd.  Heb er geen Europeanen gezien, daarvoor moest ik naar de strandhotels.  Ik moest mijn dagen op voorhand betalen.  Het ligt een heel eind van Banjul centrum.  Toch is het een aanrader.   

 

 

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.