Macedonië

 

 

Met de camper door Noord Macedonië – 2015

 

 

 

Voorbereiding

 

Ik had reeds in 1989 een gelijkaardige reis gemaakt met mijn personenwagen en tent naar Griekenland maar door tijdsgebrek moest het toen vlugger gaan.  Het was de bedoeling het toenmalig Joegoslavië te bezoeken en het was het enig communistisch land dat vrij was van visum en bereisbaar was.  Ik bracht ook een kort bezoek aan Griekenland maar mijn verste punt was toen ergens bij Thessaloniki.  Nu in 2015 beschik ik over een camper en gezien ik in pensioen ben heb ik meer tijd om alles rustig te bekijken.  Het is nu de bedoeling toch iets meer van Griekenland te bekijken.  

 

 

Informatie

 

Noord Macedonie

www.tikves.com.mk  wijnbedrijf Tikves

www.ohridcity.com

www.skovin.com.mk

www.exploringmacedonia.com

www.econoy-gov.mk

www.exploringmacedonia.com

www.macedonia-timeess.com

www.hotam.org.mk

 

 

 

Reisverslag

 

 

31/07/2015   

Bij Globocina komen we Noord Macedonia binnen langs een kleine grensovergang, geen problemen, geen extra verzekering te nemen, geen wissel/bank bij de grens.  Bij Mushnikova stoppen we bij  restaurant Gold in chaletvorm opgetrokken en we lunchen aan de boorden van een riviertje lekkere forel in een mooie omgeving. Superlekker met twee en alles erbij voor tien euro. Bij het riviertje kan men in een gezellig houten prieeltje zitten.  Ergens in de bergen hangt een rots zodanig over dat ik midden op de weg moet rijden en tegenliggers moet ontwijken.  We rijden op de hoofdweg naar Gostivar en nemen de weg naar het Mavrovo meer. Na de top van de Privalec dalen we lang af naar het Mavrovo meer, totaal niet toeristisch maar daarom niet minder mooi.   www.exploringmacedonia.com/mavrovo-lake  We overnachten aan de boorden van het meer.      Vandaag 188 km gereden.

 

 

01/08/2015  

Het is tien km naar de hoofdweg en via Kicevo rijden we vlot naar Ohrid waar het heel druk is, dubbele parkeerders en moeilijke doorgang, weinig richtingsborden.  Ik rij dwars door de drukte naar Sveti Naum bij de grens met Albanië.  Heel veel toeristen bij het Ohrid meer, het staat overal vol geparkeerd, veel foutparkeerders, smalle doorgangen, een moeilijke rit naar Sveti Naum waar ik 150 MKD moet betalen voor een parkingplaats en nog eens 100 MKD toegang naar het bekend klooster.  Het klooster staat schitterend op een rand boven het meer en zonder twijfel prachtig zowel buiten als binnen waar de fresco’s super zijn.  Meer informatie op www.macedonie.be Sveti Naum is amper één km van de grens met Albanië waar we een tijdje door rijden en via Korce bereiken we de Griekse grens bij Kristalopti.

 

      

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.