Mauritius

 

 

MAURITIUS 2018

 

 

VOORBEREIDING

 

 

Planning

We zijn twee ervaren globetrotters en bedachten een combinatiereis te maken naar enkele eilanden in de Indische Oceaan : Réunion, Mayotte, Mauritius, Rodrigues en Comoren.  Vera was reeds op Mauritius en Rodrigues geweest maar wou het nogmaals bezoeken met mij.       

 

 

Visum

Voor Mauritius is er geen visum nodig.  Men moet een fiche invullen en daarna krijgt men een stempel in de reispas. België heeft een consulaat op Mauritius.

 

  

Geldzaken

ATM gebruikt op de luchthaven.  In Port Louis en de grotere plaatsen staan nog meer ATM.  

 

 

Vlucht

We boekten een vlucht van Réunion naar Mauritius met Air Austral op 23/03/2018 en kwamen op 29/03/2018 terug naar Réunion.  Een wettelijke claim voor een dag vluchtvertraging hebben ze nooit betaald de bedriegers.    

 

AIR AUSTRAL is een RAMP – STERKE AFRADER !!!

 

29/03/2018 : vlucht van Réunion naar Parijs

30/03/2018 : TGV naar Brussel.

 

 

Informatie

www.tourismauthority.mu

www.tourism-mauritius.mu

 

 

 

REISVERSLAG

 

 

Vrijdag 23/03/2018

Reisweg:  Vlucht van Réunion naar Mauritius.   

 

Het is een korte vlucht van 45 minuten met Air Austral van Réunion naar Mauritius.  Maar wat een pracht als we boven de rots en de baai van La Morne Brabant cirkelen net voor onze landing. Op de luchthaven hebben we een fiche ingevuld en we kregen dan vlot onze stempel in onze reispas.  Met mijn Visa kaart haal ik MUR uit een ATM.  De koers is ongeveer 1 euro = 41 MUR.  Buiten de luchthaven staan enkele taxi-haaien die ons 15 euro vragen voor een rit van 6,2 km (3,7 km volgens Booking).  We negeren deze bedriegers en vragen informatie aan de desk van Toerisme.  We leren dat het tarief  omgerekend 8 euro bedraagt.  Plots konden we mee met bus 10 die ons ergens afzette.  Een man belde dan naar ons logement en een tweede bus nam ons ergens mee.  Ondertussen had de buschauffeur gebeld met de eigenares die ons aan een bushalte kwam oppikken want wij zaten te lande tussen de suikerrietvelden gelogeerd. Het is mooi en rustig gelegen en een aanrader.  

 

VLIEG NOOIT MET AIR AUSTRAL – ZE HEBBEN ONS NOOIT VERGOED VOOR EEN DAG VERTRAGING !  

 

Overnachten

Via booking.com een overnachting besteld bij Gite des Acacias, Seneque Lane, Carreau, Acacaias.  Tel. (230) 57523915 www.gitedesacaciasmauritius.com De eigenaars zijn heel vriendelijk en het verblijf is netjes en op het platteland.  We hebben gereserveerd aan 42 € bij Booking, inclusief ontbijt, propere kamer, badkamer, terras, zwembad en tuin.  Ik betaal onze eerste nacht 2.525 MUR inclusief twee avondmalen.  

 

 

Zaterdag 24/03/2018

Reisweg:  Naar Pamplemousse Gardens en Grande Baie.  

 

We kregen een lekker ontbijt bij Isabelle en daarna gaf ze ons een lift naar het dorp waar we eerst een bus namen naar Curepipe en daarna een naar Port Louis en dan nog een naar Pamplemousse.   www.ssrbg.govmu.org  Ingangsgeld bedraagt 200 MUR voor buitenlanders, ongeveer 5 euro, geen korting voor senioren.  Voor Mauritianen is het 25 MUR en boven de 60 is het gratis en op zondag zelfs gratis maar enkel toegankelijk voor Mauritianen.   Dat is een schande en discriminatie. Het Victoriaans smeedwerk bij de ingang is indrukwekkend.  Het is een heel mooi aangelegd tropisch park en arboretum met hoge slanke palmbomen en is goed onderhouden.  Er liggen mooie vijvers met reuze waterlelies, de Victoria Amazonica die wel een meter diameter kan hebben en mooie bloemen heeft, het hoogtepunt van de tuinen.  Op het domein staat ook nog een oude koloniale villa uit de negentiende eeuw.  Er achter is een park met schildpadden.  Er is geen restaurant of terrasje te bespeuren, toch wel een minpunt.  Dan hebben we maar iets gedronken buiten het domein waar we ook een fles spuitwater kopen aan 110 die in de super U maar 23 kost.  Op Mauritius wordt je voortdurend bedrogen; de inwoners zijn van Indische origine en bedriegen zit in hun genen.  Daarna nemen we de bus naar Grande Baie, een half uurtje, 31 MUR.  We moesten er lang op wachten want openbaar vervoer is niet goed op het rijke Mauritius.  De chauffeur reed echter als een gek door de smalle straatjes.  Isabelle had hier voor ons gereserveerd.  Voor ons avondeten bij het strand betaalden wij 1.450 MUR.  Een biertje kost hier aan de kust 175 en in het binnenland bij Isabelle 50.  Er liggen veel plezierbootjes bij Grande Baie.  Mauritianen kopen verse vis bij het haventje.  Een prachtige zonsondergang van op het terras bij het restaurant  met veel plezierbootjes op de achtergrond       

Overnachten

We logeren in een flat van Bano Tourist Residence die Isabelle voor ons had gereserveerd en betalen 1.400 MUR voor een ruime nette flat, geen ontbijt.  Tel. (230) 57468953 in Grand Baie.    

 

     

Zondag 25/03/2018

We ontbijten in de buurt.  Er zijn veel winkels, een winkelcentrum en een Super U in de nabijheid. We gaan met de bus naar Port Louis en bezoeken het oud centrum, een Hollandse windmolen, kanonnen bij het Caudan Waterfront, het oud postkantoor en douanekantoor.  Port Louis is een aantrekkelijke hoofdstad.  Het is het tweede financieel centrum van Afrika na Johannesburg.  Voor wie veel geld heeft en weinig belasting wil betalen is het hier een (financieel) paradijs.  Er staan enkele hoge imposante bankgebouwen en dat zegt genoeg. Bij een fruitverkoper bestellen we twee fruitsappen die voor ons toeristen 550 MUR kosten of 12.50 euro.  Het is natuurlijk een Indische oplichter.   Na ons bezoek aan Port Louis nemen we de bus naar Mahébourg, 34 MUR pp dwars over het eiland op de autostrade M1. We zijn uitgestapt in Plaines Magnien waar we iets gegeten hebben bij de lokale bakker.  Daarna ging het “huiswaarts” waar we op ons terrasje konden genieten van de rust en de tuin.    

Overnachten

Onze tweede nacht in Gite des Acacias bij Isabelle.

 

 

Maandag 26/03/2018

Nog maar eens een lekker ontbijt.  Rode kleine kardinaalvogeltjes pikken zelfs de kruimels uit ons bord.  Vera gaat met mij mee naar de nabijgelegen bushalte en gaat dan met de fiets het eiland verkennen.  Ik neem bus 24 naar Plaines Magnien en dan bus 12 naar de luchthaven.  In een half uurtje tijd was ik er al.  Mauritius heeft een grote moderne luchthaven, geen cafetaria/restaurant op terminal binnenland want ik vlieg met Air Mauritius naar Rodrigues. Ik moet wel door immigratie en douane, raar want ik verlaat Mauritius niet.  Op de vlucht kreeg ik een fiche om in te vullen en ik kreeg er geen stempel maar moest wel mijn reispas tonen.

Overnachten

Op Rodrigues bij Fateh Mamode.  

 

 

Woensdag 28/03/2018

Om 15.10 uur vlucht met Air Mauritius uit Rodrigues naar Mauritius. Groot is mijn verbazing toen Vera mij aan de luchthaven opwachtte en met de fiets was gekomen.  Ons logement ligt niet zo ver van de luchthaven.  Daarna hebben we genoten op ons terrasje en in de tuin van Les Acacias.  

Overnachten

Onze laatste nacht op Gite des Acacias.  

 

 

Donderdag 29/03/2018

We nemen rustig ons ontbijt en genieten volop van het mooie weer, de zwemkom en de tuin.  Een kleine kikker presenteert zich en Vera neemt die ter hand.  Nog een lekkere lunch en een biertje en inpakken.  Dan wandelen we naar de nabijgelegen bushalte en nemen bus 24 en 12 naar de luchthaven.  We vliegen deze namiddag naar Réunion van waar we deze avond doorvliegen naar Parijs.   

 

 

 

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.