Montenegro 2015 reisverslag

 

 

Met de camper door Montenegro – 2015

 

 

 

Voorbereiding

 

Ik had reeds in 1989 een gelijkaardige reis gemaakt met mijn personenwagen en tent naar Griekenland maar door tijdsgebrek moest het toen vlugger gaan.  Het was de bedoeling het toenmalig Joegoslavië te bezoeken en het was het enig communistisch land dat vrij was van visum en bereisbaar was.  Ik bracht ook een kort bezoek aan Griekenland maar mijn verste punt was toen ergens bij Thessaloniki.  Nu in 2015 beschik ik over een camper en gezien ik in pensioen ben heb ik meer tijd om alles rustig te bekijken.  Het is nu de bedoeling toch iets meer van Griekenland te bekijken.  

 

 

Informatie

 

www.visitmontenegro.org

www.visit-montenegro.org

www.montenegro.travel

www.budva.travel

www.ctu-montenegro.org : camp sites

www.tivat.travel

www.bar.travel

www.montenegro.travel

 

 

 

 

Reisverslag

 

 

28/07/2015

We reden nu vlot over de grens Kroatië-Montenegro en er is minder verkeer dan in de omgeving van Dubrovnik.  De baai van Kotor is heel mooi en is wel twintig km lang en hier terug nogal wat toeristen.  We rijden door kleine typische kustdorpjes met kleine haventjes.  Bij het Nationaal park van Lovcen is de natuur prachtig www.montenegroreizen.nl/zien-en-doen/nationale-parken/lovcen Na  Kotor zoeken we een parkeerplaats maar we vinden er geen of ze liggen vlak naast een drukke weg. We kiezen voor de camping Jaz bij Budva  maar er zijn er nog enkele :  www.campercontact.com/nl/montenegro  We betalen er 12 €, hier in Montenegro betaalt men met euro alhoewel het land niet is aangesloten met de eurozone.  Het is een camping aan zee, basic en is nu schijnbaar verwaarloosd.  Vandaag 263 km gereden.

 

 

29/07/2015

Deze morgen gaan we wat zwemmen in de zee, we ontbijten, we kijken naar onze te volgen route en we vertrekken. De weg is uitstekend bij de kust bij Budva en het schiereilandje Sveti Stefan ziet er lieflijk uit van uit de hoogte, de omgeving is schitterend.  Bij Petrovac nemen we de verkeersluwe weg naar Podgorica  die door de bergen slingert gedeeltelijk langs een meer.  We genieten van de smalle bergweg naar Tuzi, puur natuur om ons heen.  Er staan geen wegwijzers en we moeten de weg naar de grens navragen.  We verliezen een uur aan de Montenegrijnse kant van de grens en tot onze verbazing gaat het heel vlot aan de Albanese kant in Hani i Hotit.

 

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.