Oman

 

 

 

OMAN 2005

 

 

ALGEMENE INFO

 

 

Reisperiode

Van 20 april 2005 tot 5 mei 2005.  Met een groepje reisvrienden voor de gelegenheid.   

 

Kaarten

Toeristische kaart van de Omaanse ambassade in Brussel.

Bevat stadsplannen en afstandstabellen.  Een goede kaart.

 

Reisgidsen

Elmar reisgids.  Bevat ook informatie omtrent de Emiraten, goed te bereiken vanuit Oman.

 

Vliegticket

Bij bespreking van de reis met Tine Monbaliu raadde zij ons aan een ticket te nemen bij Joker in Brugge.  Daar wij geen voorkeur hadden  en met de twee andere medereizigers samen wilden reizen boekten wij bij Joker.  Prijs : 607 €, niet echt goedkoop.  Eerst een vlucht met British Midland naar London en dan doorvliegen rechtstreeks naar Muscat.

Misschien was het goedkoper via de Emiraten, Cairo of Damascus ?

Bij afreis waren wij met twaalf samenreizenden wat niet de oorspronkelijke afspraak was.

Gulf Air heeft een goede dienstverlening en vliegt stipt.  Op de terugweg was er een stop in Dubai.

In Oman ontdekte ik een goedkope luchtvaartmaatschappij zoals Virgin.  Spijtig gaan alle vlucht via of naar Sharjah, UAE.  Info ; www.airarabia.com 

 

Visum

Bij aankomst op de luchthaven van Muscat 20 € gewisseld (= 9.70 OMR – 1 OMR kosten – 6 OMR ingehouden voor mijn visum)  Dus met het betalingsbewijs kreeg ik vlot een stempel in mijn paspoort en mocht ik een maand blijven.  Een visum kost dus 12 €.

 

Ambassades

Adressen van vreemde ambassades in België kun je steeds vinden op www.diplomatie.be  Ook adressen van Belgische ambassades in het buitenland kun je op deze website vinden.

De ambassade van Oman bevindt zich in Den Haag, Nederland.  Het is één van de weinige staten die geen ambassade in Brussel heeft.  De meeste landen hebben een ambassade in ons land omwille van de EU, NATO  en centrale ligging.  

Op www.diplobel.org staan eveneens alle adressen van Belgische ambassades in het buitenland.

 

 

Informatie

Als je informatie van thuis uit wil bekomen, neem dan contact op met :

Ministry of Tourism

PO Box 200

Muscat, Postal Code 115

Sultanate of Oman

Tel. 24588861-3

E-mail : info@omantourism.gov.om

Website : www.omantourism.gov.om

Men kan een auto of jeep huren bij Al Maha, E-mail mahaa@omantel.net.om

En ook bij Budget Rent a Car E-mail budgetoman@omantel.net.om

Europcar heeft goede tarieven.  euro@omantel.net.om

 

Geldzaken

Ik heb  cash $ en € meegenomen en nog creditcards en een Visakaart.   In Muscat heb ik verscheidene malen gewisseld in de bank zonder problemen.  De koers is ongeveer :

 

1 € = +/- 0.50 OMR

 

Ik zag nergens zwartwisselaars.  Trouwens ik wissel nooit zwart en heb dus geen probleem met bedrog.

Ik heb geen mogelijkheden gezien om geld te pinnen. 

In het winkelcentrum Carrefour in Muscat kon ik met mijn Visakaart betalen en waarschijnlijk ook wel in de duurdere hotels.

Met Western Union kun je geld laten overboeken van België naar alle landen; het is wel duur.  Maar in geval van nood (voorbeeld na diefstal, verlies) is het wel een middel om snel geld te hebben.  De internationale website is www.westernunion.com 

Een zeer goede website om allerhande geldsoorten om te zetten is www.oanda.com

 

Reisschema

Wij maakten per jeep twee ritten.

De eerste rit : Muscat, Al Areesh Desert Camp, Wadi Bani Khalid, dwars door de Wahiba woestijn naar het eiland Masirah, langs de woestijnkust terug naar Ras al Jinaiz (schildpaddenstrand), Sur (scheepswerf dhows), Tiwi, Muscat.

Tweede rit : Muscat, Sumailpas, Izki, Nizwa, Jibrin, Al Hamra, dwars door Al Akhdar gebergte, Rustaq, Nakhla, Barka, Muscat.

 

 

 

REISVERSLAG

 

 

Dag 1 – woensdag dag 20/04/2005

Thuis > nachtvlucht

 

Wij hebben een vlucht om 17.25 uur uit Zaventem naar London en hebben dus alle tijd om rustig er te geraken.   

Tip : Indien je de uurregeling van om het even welke buslijn in Vlaanderen zoekt, kijk dan op de website van De Lijn www.delijn.be

Tip : Om vertrekuren te kennen van een trein is het nuttig de website van de NMBS te bezoeken op www.b-rail.be

De overstap in London gaat vlot met de shuttlebusjes en het staat duidelijk aangegeven.  Gulfair vertrekt stipt en de service is goed.  Goed geslapen aan boord.

 

 

Dag 2 – donderdag  21/04/2005

Muscat > Al Areesh Desert Camp  

 

In de nette luchthaven van Muscat een beetje geld gewisseld en ons visum geregeld (6 OMR = 12 €) Buiten de luchthaven wachten ons vier jeeps van de organisatie.  De afstand van de luchthaven van Seeb naar Muscat is 37 km over een  uitstekende vierbaansweg, de ruggenraad van de stad waarvan het plan eenvoudig is.  Na een vlotte wissel in de bank rijden wij richting Al Areesh Desert Camp, nog twee uren rijden.  Het kamp bestaat uit een aantal eenvoudige hutjes met palmbladeren en bamboe en is voorzien van sanitaire installaties. Verderop ligt het Al Qabil Rest House, een hotel.   Na de ruime lunch rust iedereen op de matten.  ’s Avonds bij zonsondergang gaan wij sandbashen met de jeeps.  De banden worden lucht afgelaten en dan crossen in de duinen.  Van een duintop van ongeveer 70 meter hoog met een afdalingspercentage van 42 ° glijden wij naar beneden.  De adrenaline stijgt en er mag geen stuurfout worden gemaakt.  Bij 45° afdaling gaat de jeep over kop.  Na het avondeten zorgt  een mannenorkestje voor wat animo.  Daarna gaat iedereen niet in maar buiten de hut buiten slapen op een brits van bamboe onder de volle maan en onder de sterrenhemel.  Er is geen muggennet maar het valt nogal mee.  Om drie uur stond Tuur op onze brits (bed) ; hij was gemist. 

 

Overnachting

Info over het Al Areesh Desert Camp  :

www.desert-discovery.com  E-mail : tours@omantel.net.om

 

       

Dag 3 – vrijdag 22/04/2005

Al Areesh Desert Camp

 

Na het ontbijt gewacht op vervanging van twee jeeps die kapot waren.  Om elf uur vertrekken wij naar de mooie Wadi Bani Khalid waar wij wandelen en de groene omgeving met palmbomen en poelen bewonderen.  Vandaag zijn er veel families aanwezig die picknicken.  Wij zwemmen allen in het frisse water van de wadi.  In de late namiddag zijn wij terug in het kamp.  ’s Avonds terug sandbashen in de duinen want daar krijg je een kick van.

 

Overnachten

Terug in het Desert Camp.  Prijs : 16 OMR of 32 €/pp/nacht ontbijt, lunch en avondmaal inbegrepen. 

 

    

Dag 4 – zaterdag 23/04/2005

Desert Camp > Wahiba woestijn

 

Er was gepland om rond negen uur te vertrekken naar de woestijn maar één chauffeur was te laat, moest nog inladen en banden oppompen in het resthouse.  Enfin we vertrekken uiteindelijk om elf uur.  Daarna gestopt aan een tankstation waar drankjes en proviand werden gekocht.  Dan drie uren gereden door de Wahiba woestijn, geen wegen, enkel sporen die door de wind vlug uitwissen.  Dan een eind langs het strand gereden.  Tine, onze organisator en chauffeur rookt veel en met het raam open waardoor het achterin heel warm wordt zonder de airco en daarbij komt veel rook en zand in ons aangezicht.  Zij vraagt niet of wij dat achterin goed vinden.  Na een zwempartij waarbij wij dolfijnen opmerken zoeken wij aangespoeld wrakhout om ons avondeten op te bereiden.  Salem, onze gids, had geen vis kunnen kopen aan deze visrijke kust waar midden in de woestijn soms een vissersdorp opduikt.  Dan maar kippenbilletjes op het vuur en door de wind duurt het wel twee uren voor ze gaar zijn.  Het is ook een hele organisatie om alle toebehoren uit te pakken en in gereedheid te brengen.   

 

Overnachten

Op het strand geslapen in een laken op een matrasje onder een mat., beschut achter de wielen van de jeeps.  Het is warm genoeg.

 

 

Dag 5 – zondag 24/04/2005

Wahiba woestijn > Masirah eiland

 

Ontbijt op het strand.  Wij wassen ons met flessen water van 5 liter die wij in Muscat hadden gekocht voor 0.70 €.  Na een uurtje rijden komen wij aan in Shana waar de ferry vertrekt naar Masirah.  Er staat een hotel (funduq) in Shana.  Bij de steiger staan een paar huizen en een rustplaats met snacks en drankjes. In principe vaart de ferry om de twee uren. Per jeep moet 10 OMR worden betaald en de overvaart duurt ongeveer een uur.  Op de ferry zijn geen snacks of drinken te koop. Eenmaal geland moeten de banden terug worden opgeblazen ( 200 baisa of 0.40 €).  

Daarna rijden wij met de jeep rond het eiland die niet al te groot is.  Er is echter zeer weinig te zien, eigenlijk niet de moeite waard erheen te komen.

 

Eten

Voor 1.1 OMR of 2.20 € heb ik een eenvoudig middagmaal in Masirah met vis, rijst en groente.  ’s Avonds barbecue op het strand.   

 

Overnachten

De groep overnacht op het strand.  Maar er liggen teveel keien en wij besluiten een hotel te nemen in het stadje. 

Masirah Hotel

P.O. Box 19, Postal code 414, Masirah Island, Sultanate of Oman

Tel. (968)25504401, fax 25504411

E-mail : almajali@hotmail.net.com

Website : www.almajaligroup.com

Het hotel was nog maar drie maanden in gebruik en dus zeer proper, ruime kamer met badkamer voor 12 OMR (24.00 €) voor een dubbelkamer + 3 OMR pp voor ontbijt.  Aanrader.  Het is waarschijnlijk het enige hotel op het eiland

 

 

Dag 6 – maandag 25/04/2005

 

De boot vertrekt om 10 uur en na een uurtje staan wij terug in Shana waar wij een eenvoudig middagmaal gebruiken aan de kade.  Dan rijden wij door de woestijn en langs de kust en vervolgens langs de Woodlands, een Arabische versie van “bos”. Nu er staat hier en daar een boom.  In jalaan Bu Ali staat een mooi versierd motel bij een tankstation.  Ik ben er niet binnen geweest.  Dit stadje is de poort der woestijn en van hier begint het asfalt.  ’s Avonds komen wij aan in Jinaiz waar wij in een kamp van Al Naseem slapen.  Het avondeten was niet veel zaaks; het personeel vulde niet genoeg en tijdig aan.  Door een fout of misverstand zijn wij niet ’s avonds naar het schildpaddenstrand geweest, wat wel is aan te raden. 

 

Overnachten

Iedereen gaat vroeg slapen in het Al Naseem Camp.  Iedereen slaapt op de bamboe britsen buiten in plaats van binnen in de hutten. 

www.desert-discovery.com   e-mail : tours@omantel.net.om

 

 

Dag 7 – dinsdag 26/04/2005

 

Om 3.30 uur opgestaan en naar het strand gereden.  Wij zagen nog net drie schildpadden die echter gedaan hadden met leggen en naar zee kropen.  De kleintjes worden opgegeten door de krabben.  Ik help en leg er enkele in het zeewater.  Nog voor zonsopgang zit ik terug in bed. Vandaag gaat Tuur in een andere jeep zitten en komt Kristel erbij.  Zij spreekt ons gedurende twee dagen niet aan en is constant in gesprek met Tine, de chauffeur.   Na het ontbijt gaat het via asfaltwegen naar Sur waar wij een scheepswerf bezoeken waar nog originele dhows worden gebouwd.  Het is indrukwekkend dat zo een imposante boot helemaal in tropisch hout is gebouwd zonder nagels.  Het adres van deze enige scheepsbouwer, met de steun van de sultan is :

Juma Hasoon Juma Al-Araimi Trading

Tel. 99433534 (Ali), GSM 99317656

P.O. Box 96, Postal code 411, Al-Batah – Sur

Dan rijden wij naar White Beach bij Tiwi.  Wij zwemmen wat en verzamelen wrakhout om een barbecue aan te steken. 

 

Eten

In Sur gaan wij eten in restaurant Zaki, prijs 2.20 OMR. 

 

Overnachten

Na het avondmaal en thee drinken slapen wij in een slaapzak die op een mat ligt.  Echter te veel muggen zodat wij verhuizen.  Maar weldra komt een zandstorm opzetten.  Iedereen verhuist en slaapt achter de wielen van de jeeps.  Maar het zand vliegt in de hoeken zodat ik die bleef liggen nog minst zand in mijn slaapzak kreeg, alhoewel …

 

 

Dag 8 – woensdag 27/04/2005

 

Opruimen van onze “zandbedden” na de nachtelijke storm en opbreken van het kamp.  Na een eenvoudig ontbijt in Tiwi rijden wij naar de Wadi Al Hams even verderop.  Dit is een zeer mooie groene wadi met palmbomen en stromend water met poelen om in te zwemmen.  Na een wandeling van ongeveer twee kilometer verfrissen wij ons in een in een koele poel in de schaduw. Peggy is onwel geworden en ligt twee uren in de schaduw.   Dan rijden wij verder en na Fins ligt het “Sinkhole”, een instorting van een groot terrein in een onderaardse rivier met een enorm diep gat met water.  Enkelen zijn er via een trap in afgedaald en hebben erin gezwommen.  Men is er volop aan het werk en over twee maanden staan er picknicktafels en is de attractie afgewerkt voor het publiek. 

 

Overnachten

Iedereen geboekt in het Marina Hotel (P.O. Box 500, Muttrah 114), tel. 24714343/24713100), E-mail : marina@omantel.net.om  fax : 2474666 , www.chamberoman.com/member/marina

Het kost 23 OMR voor een dubbel met karig ontbijt.  Dit is ongeveer 46 €. Na 1/05/2005 zou de prijs dalen tot 16 OMR, belofte die niet werd gehouden.

Het is wel een proper hotel met badkamer. Van Internet, massage, city tours en sightseeing heb ik niets gemerkt.  Geregeld was een luidruchtig Pakistaans orkest zijn muziek aan het produceren in de bar.  Het Mina Hotel, 50 meter verderop, kost 12 OMR voor een dubbel, incl. taks maar zonder ontbijt.  Het is echter niet zo proper.  minahotel@omantel.net.om      

Het Corniche hotel kost 20 OMR/dubbel, incl; taks en ontbijt.

 

 

Dag 9 – donderdag 28/04/2005

 

Na de woestijnexcursie wat langer geslapen.  Een koppel van onze groep logeert in het sjieke Chedi Hotel en wij worden uitgenodigd om er een kijkje te gaan nemen.  De zwemkom is nogal klein voor een dergelijk hotel.  De tuin is goed onderhouden en het gras in echt groen.  Aan het strand staan parasols.  Voor een dubbel zou het 500 € kosten per nacht.  Toch waren en veel toeristen.   Het is een echt luxe hotel.  Hun website : www.ghmhotels.com  E-mail : chedimuscat@ghmhotels.com

De luchthaven ligt 37 km van Muscat.  Onderweg staat de wereldberoemde Amouage parfumfabriek.   

Via de Sumailpas rijden wij naar Nizwa.  In Izki stoppen wij om de oude verlaten stad te bezoeken.  Deze schijnt om een onbekende reden in der haast te zijn verlaten, een indrukwekkende en fotogenieke spookstad.  Helaas rijden wij voorbij Birkat al Maws die een mooie oase, een oud fort en oud stadsgedeelte rijk is.  Iets verderop in Nizwa komen wij reeds om 15 uur aan in ons hotel.  Daarna gaan wij met zijn allen iets eten in het centrum (1.1 OMR) , zitten op een terras en slenteren er wat rond.  Dan bezoeken wij het fort van Nizwa (0.5 OMR); indrukwekkend hoe die bewoners  toen leefden.  Het is een groot fort, netjes en een bezoek zeker waard.  ’s Avonds bezoeken wij de bar van het Nizwa Hotel.  Het is een grote shock te zien dat Omanieten flink bier drinken.  Russische danseressen treden schaars gekleed op tot ieders vreugde.  URL : www.nizwahotel.com  E-mail : nizhotel@omantel.net.om   

 

Overnachten

Twee nachten verbleven in Nizwa in het Majan Guest House, tel. 25431911.  Slechts 10 OMR voor een dubbel met karig ontbijt.  Proper doch geen luxe.  Vriendelijk onthaal  Aanrader.

 

Eten

Het avondmaal in een typisch Omaans restaurant (Bin Ateeq in Nizwa) , stelde niet veel voor.  Iedereen zat op de grond en er werden grote schotels opgediend.   Niemand was erover tevreden.  Het loste onze verwachtingen niet in.

 

 

Dag 10 – vrijdag 29/04/2005

 

Om acht uur zouden wij naar de plaatselijke markt van vee en fruit gaan om er enkele mooie  foto’s te maken.  Maar “zo vroeg” had niemand interesse.  Veronique had te lang geslapen en Kristel ging naar haar kamer en beval haar direct naar beneden te komen.  Ik heb haar eruit gegooid en gezegd dat ze maar moest vertrekken zonder ons.  Zo’n haast had het niet want een paar mensen zaten nog rustig te ontbijten.    Peggy zei ons dat wij in de jeep van Tim moesten zitten, wat blijkbaar al beslist was door Tinne.  Uiteindelijk om 9.30 uur naar Jabrin vertrokken.  De ingang in een fort is steeds 500 baisa of 0.5 OMR, hetzij 1 €.  Het fort is mooi gerestaureerd en een bezoek zeker waard; het toont hoe men er nog vorige generatie in middeleeuwse toestanden leefde.  In het fort van Bahla had niemand nog zin alhoewel het er uitnodigend bij lag.  Over de middag zijn alle shops gesloten van twaalf tot vier uur.  Het middagmaal van schapenvlees was in feite een portie beenderen.  Na de middag raadde Tine ons aan om het fotogenieke bergdorp Bilad Said te bezoeken.  Zij was reeds zesmaal in Oman maar had dit dorp nog niet bezocht.  Het berglandschap in de Hajar is heel mooi.  Na een lekke band en verloren te zijn gereden kwamen wij aan in Al Hamra.  Waar wij door toedoen van Tine die Arabisch spreekt werden uitgenodigd bij een lokale familie op thee en koffie met kardamon.  Iedereen moe terug naar het Majan Guest House.

 

Eten

Wij hadden avondmaal besteld in ons guesthouse maar de kok was “niet beschikbaar”.  Na een douche en een korte rust was iedere jeep verdwenen en wij wilden eten maar de stad was ver weg. Wij telden niet meer mee en iedereen was ons vergeten.   Plots kwam onverwacht een jeep opdagen en zijn wij meegereden naar het Nizwa Hotel (tel. 968-431616) waar wij lekker hebben gegeten.  Probeer de mixed grill met een lekker

 

 

Dag 11 – zaterdag 30/04/2005

 

Door Tine werden wij erop gewezen vroeg op te staan want wij zouden een moeilijke en gevaarlijke tocht door de bergen moeten maken.  Om zeven uur stonden wij reeds te wachten aan de receptie, ontbeten, betaald en valies gereed.  Maar nogmaals door gebrek aan communicatie sliepen sommigen nog.  De bergrit ging terug richting Bilad Said maar wij zijn niet eens in dit “fotogeniek” dorp gestopt maar wel verderop aan een kikkerpoel waar wij een paar foto’s hebben genomen van een oud mannetje.  De rit was wel mooi met regelmatig een prachtig panorama maar spectaculair was het geenszins.  Reeds om 12.30 uur waren wij op het asfalt van de hoofdweg.  Een uur later kwamen wij aan bij het strand van Barka waar wat werd gezwommen en gerust.  Aanvankelijk wilden verschillende mensen een boottochtje maken maar sommigen zegden af en lanterfanten liever.  De helft van de groep bleef in een restaurantje in Barka en wij reden door naar ons bekende Marina Hotel in Mutrah waar wij ook het avondmaal hebben genomen.  De afrekening die Tine beloofde kwam er niet, wel wat geharrewar.  Mijn reismaat wordt zonder mijn weet van mij weg genomen, Kristel gaat ineens bij Tine logeren in een ander hotel en Peggy heeft geen kamer, enz …

Ik ga vroeg slapen want ik heb er genoeg van.

 

Eten

Ik heb heel goed gegeten (vis 2.1 en twee biertjes 2.4 OMR) op het dak van het hotel met zicht op de haven en de kastelen van Mutrah.  Opgelet op de aangeduide prijzen wordt in Oman nog eens 12% dienst en 5% taks bijgevoegd. 

 

 

Dag 12 – zondag 01/05/2005

 

Na een late drinkpartij ontbijt ieder alleen en op zijn tempo en sommigen niet.  De ober zwaait met een onbetaalde rekening van wijn en vraagt mij of ik die soms wil betalen.  Een Belgische rugzaktoerist die zijn reis niet heeft voorbereid vraagt lang en uitgebreid informatie, tijdverlies.  Een jeep vertrekt naar het Desert Camp.  Alhoewel wij met vier gisteren hadden afgesproken om voor de resterende drie dagen nog eens het gebergte in te trekken komt daar niets van terecht.  Dan maar naar een carwash want onze jeep is vuil en stofferig binnen en buiten na tien dagen in de woestijn.  Na twee uren krijgen wij hem kraaknet terug, hand gekuist door Balgladezen en dat voor 6.4 OMR.  Wij ondertussen in een winkelcentrum gelopen.  Plots wil Peggy snorkelen en de anderen ook.  Ik heb al water genoeg gezien en ik ga rustig in de soek wandelen en koop een T-shirt voor 1 OMR.   Een zichtkaart kost 0.2 OMR, een koffie 50 baisa.  – 0.05 OMR.  Aan het eind van de Corniche wissel ik geld bij Purshottam Kanji (tel. 24712323) aan 1€ = 0.480 OMR.  Vlakbij ontdek ik een internet mogelijkheid met pas aangesloten ADSL : 400 baisa/uur.  = 0.8€.  Er naast kan men pinnen met Maestro, Visa.  Maar dat is een uitzondering in Oman.   Ik neem het avondmaal in Al Andulas Restaurant, een eenvoudig maal voor 1 OMR.  In de haven ligt een boekenschip maar ze hebben weinig reisboeken.  Er is een show.  Er werken 340 vrijwilligers op het schip van dertig verschillende nationaliteiten.  Op een terras raak ik in gesprek met een Omaniet. 

 

 

Dag 13 – zondag 02/05/2005

 

Na het ontbijt rijden wij met vier naar de Sultan Qaboos Moskee.  Een heel groot, proper en majestueus aangelegd geheel met tuinen en fonteinen.  Binnen hangen enkele enorm grote kristallen luchters, indrukwekkend. 

Tuur moest voor een kennis enkele artikelen kopen.  Met zijn allen naar Carrefour, een heel groot en kraaknet winkelcomplex waar alles te koop is.  In de namiddag zijn wij gaan zwemmen aan het strand bij het Intercontinental Hotel. 

 

Eten

’s Avonds zijn wij gaan eten in het gezellig tuinrestaurant van KARGEEN, Madinat Qaboos, City Plaza, Al Harthy complex, tel. 560575, GSM 9253351, E-mail kargeen@hotmail.com  www.kargeencaffe.com   Ik betaal 7 OMR voor een uitstekend avondmaal.  De fruitsappen zijn lekker en het eten ook.  AANRADER !

 

 

Dag 14 – maandag 03/05/2005

 

Vandaag is iedereen vroeg op; sommigen gaan nog eens snorkelen.  Ik bezoek de markt rechtover het hotel.  Vele soorten vis en grote tonijnen liggen op een koper te wachten.  In een hal ernaast liggen vele soorten groenten en fruit.  Dat levert enkele mooie foto’s op.  Daarna nog eens naar de Carrefour gereden want sommigen waren er gisteren niet bij.  Voor mij een kwestie van de tijd te verdrijven. Bij Western Union in Carrefour Centre € gewisseld aan 0.48 OMR.  In de vooravond eindelijk afrekening in ijltempo met Tine.  Daarna nog een goed avondmaal en twee biertjes in ons hotel genomen voor 5.250 OMR.  Dan naar de luchthaven gereden.  Ik heb een tijdje op mijn eentje in de koffiebar gezeten en mijn nota’s bijgewerkt en de anderen zaten in de bar bier te zuipen, ijs op de grond en bier op tafel.  Is dat dan reizen en een land ontdekken ? Een farde Marlboro sigaretten kost 5.540 OMR.  Goed thuisgekomen. 

 

Besluit

Ik was ingegaan op een zoekertje van Tinne Monbaliu in Wegwijzer die medereizigers zocht om een jeep vol te krijgen.  Na boeking van onze tickets werden nog eens drie jeeps gevuld en zou een TV ploeg meereizen.  Planning onduidelijk en niet geheel uitgewerkt..  Want iedereen zou inspraak krijgen wat resulteerde in veel tijdsverlies ter plaatse en ergernis.  Verloren rijden; de weg niet kennen. Autoritaire houding van Tinne die geen tegenspraak duld.  De laatste drie dagen werden wij een beetje aan ons lot overgelaten.  Grote ergernis voor mij was dat ze veel rookt in de jeep zonder te vragen of anderen daar hinder bij hebben.  Zij was dagenlang voortdurend met de dame naast haar in gesprek zonder de achterinzittenden (ons) een blik te gunnen.  Ik heb nadien nooit nog een groepsreis gemaakt. Het was mijn slechtste reis ooit.  AFRADER  

       

Erik Trenson

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.