Provence

PROVENCE 2010

 

 

 

VOORBEREIDING

 

 

Reisperiode:  01/09/2010

 

 

Reisgidsen en kaarten :

Er zijn talrijke reisgidsen geschreven over deze streek.

ANWB, Dominicus en Odyssee hebben een Nederlandstalige reisgids uitgegeven.

In gespecialiseerde winkels zijn kaarten te koop over de Provence.

   

  

Informatie 

 Enkele voorbeelden van blogs :

 

www.reisroutes.be/blog/provence 

www.zininfrankrijk.nl/10-mooie-bezienswaardigheden-in-de-provence 

www. zonnigzuidfrankrijk.nl/provence-2/bezienswaardigheden 

www.rondreisprovence.be 

www.27vakantiedagen.nl/frankrijk/provence/

 

 

PLAN

 

Op 01/09/2010 ben ik door de Provence gereden op weg naar Italië.  Het is dus een korte beschrijving van deze tocht.  Ik ben er verscheidene keren geweest of er door gereisd maar toen maakte ik nog geen notities maar toch herinner ik me nog heel goed waar ik ben geweest.    

 

  

REISVERSLAG

 

 

Woensdag 1 september 2010

 

Traject : Ik rij steeds naar zuid Frankrijk op de Bison Futé, dus zonder tol te betalen.  De rit duurt dan wel langer en ik moet dan wel onderweg overnachten maar voor mij begint de reis als ik thuis wegrij.  

https://www.frankrijk.nl/2020/06/tips-camper-reizen-frankrijk-vignet-tolbadge-camperplaatsen/ 

https://www.anwb.nl/vakantie/frankrijk/informatie/verkeer 

 

Na een lange rit via de Bison Futé kom ik aan in Sisteron : https://www.sisteron-buech.fr/fr Het is een gezellig stadje en boven op een rots torent een statige vesting sedert eeuwen.  Niet ver van het P.N. de Mercantour en de Gorges du Verdon kom ik in Annot, een middeleeuws stadje waar ik in de smalle bebloemde straatjes met typische Provençaalse huizen geniet van de sfeer  https://www.tourisme-alpes-haute-provence.com/annot   Verderop kom ik bij de Pont de la Reine Jeanne in Saint-Benoit.  Het is een prachtig oud brugje over een klein riviertje :  https://fr.wikipedia.org/wiki/Pont_de_la_Reine_Jeanne_(Saint-Beno%C3%AEt) en https://www.sisteron-buech.fr/nl/patrimoine-culturel/brug-van-koninging-jeanne Op ongeveer 12 km van Annot kom ik aan in Entrevaux en meteen valt de citadel op https://zonnigzuidfrankrijk.nl/provence-2/steden/entrevaux/ In Villefranche-sur-Mer is het nogal druk vooral bij de mondaine jachthaven. Mooi panorama vanop de bovenweg op de zee. https://zonnigzuidfrankrijk.nl/provence-2/steden/villefranche-sur-mer/    Twaalf km verderop ligt Monaco waar overal staat aangegeven dat campers niet welkom zijn, niet om er te overnachten en ook niet om even te parkeren !  Wat een hooghartige idioten zij de Monegasken toch.  Nadat ik vlug enkele foto’s heb genomen vertrek ik meteen naar Menton.  De tropische tuinen van Val Rahmeh zijn zeker een bezoek waard https://www.jardinbotaniquevalrahmehmenton.fr/fr   Menton ligt aan de grens van Frankrijk met Italië, van de Côte d’Azur die overgaat in de Italiaanse Bloemenriviera.  Hier staat een klein memorial van onze koningin Astrid die er in 1935 verongelukte op de leeftijd van dertig jaar.  

 

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.