Sint Lucia

SINT – LUCIA 2024

 

 

 

VOORBEREIDING

 

 

REISPLAN:

Van 05/01 – 15/02/2024 ga ik eiland hoppen op de Caraïbische eilanden. Ik begin op Curaçao en zal eindigen op Sint Maarten. Maar ik wil mijn terugvlucht niet vastzetten zodat ik geen stress krijg mocht mijn plan niet tijdig kunnen worden afgewerkt. Begin januari, kort na Nieuwjaar, is het rustig in de luchtvaart en ik kan gebruik maken van een bijzonder aanbod: met Corendon vlieg ik op 05/01/2024 van Amsterdam naar Curaçao, enkel en voor 300 €. Omdat er nogal wat toeristen op de eilanden zitten boek ik vooraf mijn retourvluchten naar Aruba en Bonaire van uit Curaçao. Na veel opzoekwerk lijkt het mij best om mijn enkele vluchten van Curaçao, Grenada, Barbados, Sint Vincent en Sint Lucia ook vooraf te boeken. Van uit Sint Lucia kan ik verder met de boot naar Martinique, Dominica en Guadeloupe. Maar hier zit ik vast, er is geen vlucht noch een ferry naar het nabijgelegen Antigua zodat ik een dure vlucht moet boeken om via Sint Maarten naar Antigua te vliegen. Van Antigua kan ik naar Sint Kitts-Nevis vliegen. Van hier uit kan ik terug een ferry nemen naar Statia waar ik langer dan gepland vastzit wegen slecht weer. Na een paar dagen kan ik doorvaren naar het schattig Saba en verder naar Sint Maarten. Ik gebruik Sint Maarten als een hub voor dagvluchten naar Anguilla en Sint Barthelemy. Op 12/02/2024 bestel ik online op mijn gsm mijn retourvlucht van Sint Maarten naar Amsterdam. Op 14/02/24, Valentijnsdag, vlieg ik terug met KLM naar Amsterdam.

 

 

Inreisdocumenten

Bij aankomst op de luchthaven moet ik een informatiefiche invullen en ik krijg vlot een stempel IN.

 

 

Reisperiode: 20 – 22/01/2024

 

 

Informatie

https://www.toegankelijkopreis.be/content/caribische-cruise-met-de-ms-nieuw-statendam

https://www.taste2travel.com/postcard-saint-lucia/

http://www.traveladventures.org/continents/americas/saint-lucia.html

https://onestep4ward.com/category/the-caribbean/saint-lucia/

https://www.svenlucaworld.com/nl/reisebericht-st-lucia/

https://www.globespots.com/country/st-lucia/

https://guide.arrivalguides.com/SAINTLUCIA_en_20210311T103017Z.pdf

https://suetravels.com/category/north-america/st-lucia/

 

 

Geld:

Hier betaalt men met Oost-Caribisch Dollar XCD waarvan ik nog een voorraad bij heb. Overal worden ook Amerikaanse dollar aanvaard. Ik heb voldoende $ op zak en ook bankkaarten en Visa.

 

 

Reisgidsen en kaarten :

Ik heb een reisgids mee van Lonely Planet waar al mijn bestemmingen staan beschreven, de bezienswaardigheden en kaartjes. Bovendien heb ik in Castries op het toeristenkantoor een kaartje van het eiland en Castries gekregen.

 

 

 

ER GERAKEN

 

Vliegen

Ik heb mijn vlucht van Sint Vincent naar Sint Lucia geboekt op booking.com en heb er 239 $ voor betaald. Een eerste vlucht gaat met een klein vliegtuigje van Sint Vincent naar Barbados, mijn rollerkoffer is te groot en wordt in de neusruimte geladen. Een tweede vlucht gaat van Barbados naar Sint Lucia.

 

Bootreis

Geen veerdienst tussen Sint Vincent en Sint Lucia.

 

 

 

REISVERSLAG

 

 

Dag 16 – 20 januari 2024

Ik kom aan uit Barbados en mijn Franse gastvrouw Fanny haalt mij op van de luchthaven en brengt mij vervolgens naar een supermarkt waar ik proviand kan kopen voor dit weekend. Zij werkt op de ambassade van Marokko en haar werkweek zit er op. Mijn kamer is netjes en ik heb een private badkamer. Ik mocht in de woonkamer eten. Ik logeer in Vigie op Beacon Road 2 (Lighthouse Road), tel. (758)7236065. Ik boekte deze Airbnb op voorhand en betaalde 64,20 € voor twee nachten. Het is dicht bij de luchthaven en de veerbootterminal naar Martinique. Ik kan dit adres aanbevelen.

 

 

Dag 17 – zondag 21 januari 2024

Bij mijn ontbijt kreeg ik koffie aangeboden. Fanny had gisterenavond een paar keer gebeld om een taxi voor mij te vinden die een dagtocht op het eiland wou maken. De eerste vroeg 200 $ omdat ik alleen was en de tweede wou het doen voor 100 $. Fanny bracht mij naar een rondpunt en om tien uur begon mijn verkenning met Marcus. We zijn eerst even naar Castries gereden waar we verse vis kochten bij de overdekte markt die Marcus meenam. Onderweg stopte Marcus waar ik het hem vroeg en ik kon van op verscheidene uitkijkposten de kleurige huizen op de bergflanken zien schitteren in de zon, prachtige zichten op de kust en overal groen. We reden steil op en neer door veel bochten met telkens een ander zicht. Bij Marigot Bay staan gammele vissershuisjes en liggen hun kleurige bootjes tussen de palmbomen op het strand. Hoger op de groene weg kon ik prachtige foto’s nemen van de baai en het dorp. In Anse la Raye stopten we bij het arm huis van de chauffeur die de vis afgaf aan zijn vrouw. We reden voorbij Canaries, een idyllisch vissersdorpje naar Soufrière. Onderweg stopten we bij Chocolate Experiences www.cacoasaintelucie.com waar men dure workshops kan bijwonen, een warme chocolade kost 5 $ en drie pralines ook 5 $ maar er is een groot terras erbij met mooi zicht op het omringend oerwoud. Het is een toerist trap. Sint Lucia zoals nog andere eilanden produceert bananen die worden verhandeld door https://www.geestline.com/our-destinations/st-lucia/ Ze varen van uit Vlissingen naar de Caraïben. Bijna in Soufrière stoppen we op een uitkijkpost met een uniek zicht op beide Pitons, de twee kegelvormige bergen door Unesco erkend. Wat een zicht zowel op de Pitons als op het stadje Soufrière. We stoppen een uur in Soufrière bij Beez Bar, een enig mooi zicht op de Pitons vanaf het strand waar toeristen liggen te zonnen onder strooien parasols. Ik wandel langs het strand en geniet met volle teugen van deze schitterende omgeving. Vervolgens rijden we door naar de krater en Sulpher Springs waar ik 9 $ ingang betaal om enkele putten met sissende en borrelende modder te zien waaruit zwavellucht naar boven probeert te ontsnappen en er ligt ook een geel veld met fumaroles te roken. Er rijden ook busjes heen met toeristen van cruiseschepen. Er liggen twee cruiseschepen in Castries Docks. Op de terugweg stopten we bij een heel mooi panorama waar ik de twee Pitons kon zien, ongelooflijk mooi. Reeds om 14,30 uur werd ik bij mijn verblijf gedropt. Het was geen tocht van 9 tot 5 zoals voorzien maar het was toch prachtig. Ik heb hem nog 20 XCD extra gegeven waar hij blij mee was. Van uit mijn verblijf zie ik Gros Islet en de zee liggen.

 

 

Dag 18 – maandag 22 januari 2024

Ik ben om 5,30 uur opgestaan en zonder ontbijt voerde Fanny mij in een kwartiertje meteen naar de ferry voor Martinique. Er stonden reeds veel passagiers in de rij. Ik had enkel een betalingsbewijs en dossiernummer op mijn gsm staan want ik had online geboekt. Het was ok en ik mocht meteen doorgaan. Ik moest nog eens 33 XCD taks betalen. Om zeven uur vertrok de veerboot naar Martinique en hij zal er anderhalf uur over doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.