Toscane

TOSCANE en IML 2010

 

 

 

HOE HET VERLIEP

 

Ik wou een IML-wandeling maken in Arenzano, Italië www.maremontiarenzano.org  Ik ben ruim twee weken op voorhand vertrokken en rustig door Frankrijk gereden en een korte stop gemaakt in Monaco en Seborga nog zo een klein staatje.  Daarna heb ik de regio Toscane, Florence en Siena bezocht, alles met mijn camper.  In Arenzano heb ik de tweedaagse gewandeld en daarna naar Rome vertrokken waar ik op een stadscamping verbleef.  Vanaf de camping kon ik makkelijk met openbaar vervoer naar het centrum van Rome geraken.  Ik heb een dag Rome bezocht en de volgende dag het Vaticaan waar ik een volle dag voor uittrok wat nodig is.  Ik heb op de terugweg door Umbrië gereden en hogerop de Dolomieten bezocht.  Daarna ben ik naar Seefeld in Oostenrijk gereden waar ik nogmaals een tweedaagse heb gewandeld.     

 

 

Informatie

 

https://www.visittuscany.com/en/ 

https://www.reisroutes.be/blog/toscane/autorondreis-toscane/ 

 

 

 

REISVERSLAG

 

 

01/09/2010

 

Ik ben via het camperonvriendelijk Monaco en het mondaine Menton Italië binnen gekomen.  In Menton staat een gedenkplaat van koningin Astrid die in 1935 op dertigjarige leeftijd er om het leven kwam.  Tussen Ventimiglia en San Remo ligt Seborga dat beweert een onafhankelijk prinsdom te zijn.   

https://www.deitaliaanseschool.nl/italie/liguria/seborga  en https://en.wikivoyage.org/wiki/Seborga 

Bij het binnenkomen staat een blauw-wit wachthuisje en een bord dat je welkom bent in het vorstendom.  Auto’s rijden met alternatieve nummerplaten van SB.  Er is een eigen munt in Seborga, de Luingini.  Het stadje is klein maar toch pittoresk.  Na een uurtje rond wandelen hou ik het voor bekeken.  

 

 

 02/09/2010

 

Ik rij met mijn camper langs de drukke maar mooie Bloemenrivièra.  Het gaat niet vlug maar ik zie veel, wandelaars op de zeedijk, genieters op een terrasje en strandgasten.  Het is mooi weer en ik geniet van zon, zee en bergen.  Ik stop in Camogli en ga het Museo Marinaro bezoeken op de Largo de Tristan da Cunha. Bij een schipbreuk zijn twee zeelieden uit Camogli, Lavarello en Repetti, terecht gekomen op een klein afgelegen eilandje midden in de Atlantische Oceaan, halfweg Patagonië en Kaapstad.  De naam is Tristan da Cunha.  Ik wil ooit nog wel eens op dit ver afgelegen eiland komen maar weet niet hoe dat moet.  Ik neem enkele zichtkaarten en documentatie mee van het museum. Later na veel opzoekwerk heb ik in 2014 toch voet aan wal kunnen zetten op het eilandje.  https://www.tristandc.com/community/news-2019-02-19-Repetto.php en https://museomarinaro.it/en/tristan-da-cunha/   Camogli is een mooie kustplaats om er te wandelen; er zijn veel (vis)restaurantjes en winkels voor de toeristen.  Nadien ben ik doorgereden naar Pisa waar ik de scheve toren en zijn omgeving heb bezocht.  Het mag gezegd zijn: de toren staat heel scheef wel vier meter uit zijn lood https://www.cityspotters.com/nl/italie/pisa/bezienswaardigheden/campanile-de-scheve-toren-van-pisa Daarna rij ik door naar Rome waar ik op de  stadscamping Tiber ga staan want ik wil morgen het Vaticaan bezoeken en overmorgen de stad Rome.  

 

 

03/09/2010

 

Vandaag de bus genomen bij de uitgang van de camping en naar het centrum gereden.  Ik heb de ganse dag het Vaticaan bezocht waarvan een apart verslag is geschreven. https://www.reisroutes.be/blog/rome/vaticaanstad-bezoeken-bezienswaardigheden/ 

 

 

04/09/2010

 

Vandaag terug met de bus vanaf de camping naar het centrum van Rome gereden en de ganse dag deze prachtige cultuurstad bezocht.  Ik heb in Rome alle bezienswaardigheden bezocht, te veel om op te noemen.  In een Pinocchio winkel heb een mascotte gekocht die mij steeds vergezelt in mijn camper.  Bij Vittorio Emmanuele heb ik een koffie gedronken op een sjiek terras, kostte 22 €, dat was even schrikken.  https://rometips.nl/bezienswaardigheden.html   

 

 

05/09/2010

 

Ik rij aanvankelijk op de autostrade en nadien door Umbia op een landelijke weg tussen de olijfgaarden naar Perugia. https://www.reisroutes.be/blog/umbrie/bezienswaardigheden-umbrie/#perugia Er is heel veel te zien in de indrukwekkende oude stad Perugia en ik blijf er de hele namiddag.

 

 

06/09/2010

 

Deze morgen ga ik de mooie stad Siena verkennen en niet enkel de Palio.  https://www.toscanetips.nl/vakantie-tips-zuid-toscane/siena/bezienswaardigheden Daarna ga ik San Gimignano bezoeken met zijn vele torenwoningen https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/toscane/de-beste-tips-voor-een-bezoek-aan-san-gimignano/ Nadat ik het stadje heb bezocht wil ik naar het bedrijf Trigano waar mijn camper werd gemaakt.  Een zitkussen rafelt uit en mijn camper is nog in waarborg.  Maar in de fabriek willen ze mijn uitgerafeld kussen niet omruilen: ik moet dat in België aanvragen bij hun invoerder Urbano.  Dat is nu eens een voorbeeld van koppige Italiaanse idioten (testa rotta Italiana).  Ik vertrek woedend en moet aan Musolini denken, was ook een koppig Italiaan.  Ik koop nooit nog Italiaanse producten.  Gelukkig kan de mooie natuur in de Chiantistreek mij tot rust brengen https://www.toscanetips.nl/blog/mooiste-dorpjes-chianti-streek 

 

 

07/09/2010

 

Vandaag blijf ik de ganse dag in Florence of Firenze want er is hier zoveel te zien dat ik ogen tekort kom.  Mooie pleintjes en oude historische gebouwen zijn er in overvloed.  De dom is een supermooi middeleeuws bouwwerk.  De brug over de Arno liet een bijzondere indruk op mij na.  Overal zijn winkeltjes en leuke terrasjes en restaurantjes. Een lekker Italiaans ijsje smaakt steeds voortreffelijk.  Een mooie blog van Sam Van Den Haute : https://www.checkoutsam.be/bezienswaardigheden-florence/ 

 

 

08/09/2010

 

Na al dat moois in Firenze is het tijd om te genieten van de natuur in Toscane waar het niet ophoudt van prachtige panorama’s onderweg.   Ik rij door de heuvels en langs olijfgaarden zo ver ik kan zien en kom terecht in het dorp Vinci, jawel het geboortedorp van Leonardo da Vinci.  Ik bezoek het museum van deze ingenieuze kunstenaar https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/toscane/het-vinci-van-leonardo/  Daarna trek ik naar de vallei van de Garafagna met zijn vele typische kleine bergdorpjes zoals Poggio en vele andere https://www.toscanetips.nl/blog/garfagnana-ontdekken In Piazza al Serchio mag ik op het gemeentepleintje overnachten, prachtig zicht op de vallei.     

 

 

09/09/2010

 

Ik rij nog even door de Garafagna.  In Casona Lunigiana is er naast de weg een mooie gratis camperplaats voorzien net buiten het dorp en dicht bij de romantisch kerkje.  Er staat een waterautomaat waar je mineraal water rechtstreeks van de bron kunt tappen: plat of bruisend aan 0,05 euro per liter.  Ik rij door het Parco Nazionale di Bracco waar ik ergens ga overnachten.    

 

 

10/09/2010

 

‘s Morgens kom ik aan in Arenzano waar ik een tweedaagse IML ga lopen.  Er staan nog enkele Belgen met hun camper op een gratis gemeenteparking die voor ons is voorzien.  Het is zaterdag en er is een markt in de buurt.  Met een bevriend koppel gaan we erheen en nadien laten we ons registreren voor de driedaagse IML wandeling. http://www.imlwalking.org/index.php?page=members/Arenzano.html  Voor de rest van de dag doen we het rustig aan en praten wat bij met bekenden.

 

 

11/09/2010

 

Vandaag starten we onze eerste dag wandelen.  Het gaat steeds maar hoger op tot ver boven de badplaats die nu diep onder ons ligt. We lopen op den duur over ezelpaadjes en het is loodzwaar.  Op het hoogste punt in Cogoleto meer dan duizend meter hoger krijgen we een bord spaghetti wat we goed kunnen gebruiken want onze krachten waren aan het minderen. Ik maak tijdens de pauze kennis met een groep wandelaars uit het Russische Verre Oosten, uit Vladivostok.  Ik spreek wat Russisch en we wisselen souvenirs uit.    We lopen nu hoog in het Nationaal Park Beigua, prachtig met sublieme panorama’s  naar de kust toe. Ik maak kennis met een echtpaar uit Taiwan.   Het afdalen blijft maar duren en we komen behoorlijk moe aan bij de aankomst.  

 

 

12/09/2010

 

Vandaag onze tweede dag wandelen maar we zijn het al wat gewoon en het gaat al beter.  Er is ook een  “makkelijke” versie bij gekomen omdat er reclamaties kwamen van vnl. Nederlandse deelnemers die het hoogteverschil niet aankonden. In een dorp onderweg worden we aangemoedigd met muziek en krijgen we een versnapering.  We lopen over smalle bergpaadjes en genieten van schitterende zichten tot aan de zee ver onder ons.  Bij aankomst krijgt elke deelnemer een T-shirt, een petje en een medaille.  Op de camperplaats drinken we nog wat en praten nog wat na. Daarna vertrekt bijna iedereen.

 

 

13/09/2010

 

Ik rij naar Genova en daarna op de autostrade pal noordwaarts naar Milano en naar Zwitserland waar ik nog eens een tweedaagse IML wandeling ga maken.  Ik kom bij de Zwitserse grens en bezoek er Campione d’Italia, een taksvrije Italiaanse exclave in Zwitserland met een casino https://www.lakelugano.info/campione.html 

      

 

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.