Tsjechië 2014

 

 

Met de camper door Tsjechië – 2014

 

 

 

Voorbereiding

 

Een vriendin uit Colombia wou een deel van Europa zien en haar keuze viel op de Baltische Staten die ik na  zoveel jaren nog eens wou terug zien, vooral dan hoe het was veranderd.  We zijn nadien afgezakt door Polen naar Tsjechië.      

 

Informatie

www.czechtourism.com

www.prague.eu

 

 

Reisverslag

 

 

03/09/2014

 

We betalen 45 PLZ voor een late lunch in Auschwitz. Van hier is het 1.301 km naar Brussel via Berlijn, 1.256 km via Dresden en 1.358 km via Praag.  Omdat Lilia graag Praag wil zien beslissen we via Praag terug te rijden. Praag is vanaf Auschwitz 468 km, de grens PL/CZ ongeveer 68 km en dan is het nog 400 km in Tsjechië.  We vertrekken om drie uur.  Bij de grens konden we ons overschot aan PLZ enkel wisselen aan Poolse zijde.  Ik heb het overschot aan PLZ gebruikt om bij te tanken.  Ik moest aan de grens 66 CZK betalen voor een autowegenvignet voor tien dagen.  Onderweg bij de autostrade in het koopcentrum Tesco in Prostejov heb ik euro gewisseld : 1 € = 27.51 CZK en we hebben er ons avondmaal genomen, 190 CZK.  We komen om 22.45 uur,  aan in Praag op Camping Sokol www.campingsokol.cz en moeten er 1.340 CSK betalen voor een overnachting of 47.80 euro kan ook, peperduur en dan nog in mijn eigen camper. Vandaag 468 km gereden.  

 

 

04/09/2014

 

Vandaag hebben we de ganse dag Praag bezocht en moest ik niet rijden.  Met de shuttlebus van de camping werden we zeshonderd meter verder naar een treinstation gebracht.  Op de camping konden we een ticket tram,trein, metro, bus kopen voor 32 CZK per rit.  Onze derde stop is het eindstation, het centrum is dan nog dertien minuten lopen. Het weer is prachtig en we konden ten volle genieten van deze stad die ik nu al de derde keer heb bezocht.  We hebben alle hoogtepunten van de stad gezien en hebben er onze tijd voor genomen.  We lunchen op een terras van een Chinees restaurant in buffetvorm all you can eat voor 338 CZK, 13.6 euro samen.   Terug in het treinstation van Dolni Cevernice konden we moeilijk onze weg terug naar de camping vinden; er was geen shuttle meer.  Om te bekomen hebben we nog een biertje op het terras van de camping genomen.  

 

 

05/09/2014

 

We zijn reeds vroeg vertrokken deze morgen.  We stoppen in Karlstejn en bezoeken het kasteel: 110 CZK voor senioren en Tsjechen en de gidsbeurt is enkel in het Tsjechisch.  In het Engels of Duits kost de ingang met gids 180 CZK.  www.hrad-karlstejn.cz/cs  Karlstejn is een klein gezellig typisch stadje waar we na ons kasteelbezoek lunchen in een tuin.  In Karlovy Vary hebben we het centrum verkend en konden we toevallig meegenieten van een folkloristisch zang- en dansfeest.  We hebben er de thermale bronnen bezocht en een Becherovka gedronken die hier wordt geproduceerd.  De statische huizen zijn bijzonder mooi versierd en beschilderd.   Het mooi dorp Loket heb ik gemist en we zijn doorgereden naar Cheb.  We hebben een half uur Cheb verkend met zijn prachtige huizen op de markt www.cheb.cz Cheb heeft een brede langgerekte markt met heel veel prachtige pastelkleurige huizen aan beide zijden.  De autostrade op Tsjechisch gebied is uitstekend en in Duitsland moet ik ongeveer honderd km op een gewone weg rijden doch het gaat vlot.  Op de autostrade in Duitsland, 30 km voor Bamberg stop ik om 22 uur bij een parking om er te overnachten.  Ik heb vandaag 349 km gereden.  

 

      

06/09/2014

 

De vrachtwagens vertrekken reeds heel vroeg en we zijn erdoor wakker geworden en aangezien ik nog een lange rit voor de boeg heb vertrekken we na ons ontbijt.  Het is voor mij een lange dag rijden: volgens mijn gps is het 622 km en zes uur rijden naar Brussel.  Ik doe het rustig aan en breng Lilia naar de luchthaven want deze avond vliegt ze via Madrid terug naar Colombia.    

       

 

     

 

 

 

      

 

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.