Turks en Caicos

 

 

TURKS & CAICOS ISLANDS 2017

 

 

 

Tijdstip

Van 12 tot 14/04/2017

 

 

Info

www.visittci.com

www.europcartci.com

www.tciferry.com

www.caicosexpress.com

www.tcmuseum.org 

www.turksheadbeer.com

 

 

Reisweg

Ik had nog niet veel gereisd in het Caribisch gebied en besloot enkele eilanden te bezoeken.  Ik boekte volgend vluchtplan : Brussel naar Montego Bay met Tui, 205 € enkele vlucht.  Van uit Jamaica bezocht ik de Cayman eilanden en vloog er heen met Cayman Airways, 395 € heen en terug.  Daarna wou ik Haïti bezoeken maar alhoewel Jamaica en Haïti dicht bij elkaar liggen kon het niet anders dan met een tussenstop in Providenciales, Turks & Caicos eilanden, 296 € enkel met Intercarribbean Airways.  Van Providenciales, Turks & Caicos vloog ik na een paar dagen door naar Port-au-Prince, 239 € enkel met Intercarribean Airways.  Tenslotte vloog ik van Port-au-Prince naar Parijs met Air Caraibes , 664 € enkel.  

 

  

Inreisformaliteiten

Geen visum nodig voor geen enkele van deze bestemmingen.  Formulier invullen op de luchthaven en je krijgt een stempel in je reispas.

 

 

Overnachtingen

Lake Front Marble View (Carib Club), Long Bay Road, Providenciales, TKCA 1ZZ, tel. 1 (649) 2455748

Ik had een heel ruim en schoon appartement (308) bij Miss Valentino die ik nooit gezien heb.  Ik had een rustig zicht op de golfbanen van op mijn terras.  Ik betaalde 222 € voor twee nachten.  

 

 

 

REISVERSLAG

 

 

Woensdag 12/04/2017

Ik was deze morgen vertrokken uit Kingston (Jamaica) met Inter Caribbean en na anderhalf uur vliegen landde ik op Provo Island, Providenciales.  Onderweg lagen onder mij verscheidene prachtige eilandjes met zandstranden en palmbomen en later vloog ik voor de kust van Haiti.  Op de kleine luchthaven verliep alles vlot.  Buiten de luchthaven stond ik twee uren te wachten op vervoer naar mijn geboekt verblijf.  Iedereen ging de andere kant op en ik kon dus ook geen taxi delen.  Uiteindelijk nam mij een taxi mee voor een forse 40 $ voor een korte rit.  Aangekomen bij mijn verblijf bleek het adres niet juist en was onvoldoende, gebeurt veel bij booking.com .  Mijn chauffeur belde veel maar de eigenaar nam niet op.   Hij keek op de booking.com foto van mijn verblijf en het bleek dat het niet Lake Front Marble View was maar Carib Club.  Hij belde naar het Tourist Office en dan naar de bewaker/syndic en het bleek kamer 308 te zijn, eigendom van ene Miss Valentino die ik nooit heb gezien.  De deur stond open en zij gaf mij een wachtwoord van de wifi.  Aan de telefoon zei ik haar dat ik niet tevreden was en mijn chauffeur veel tijd had verloren en wie dat zou betalen.  Zij zou dat betalen maar ik zag haar niet.  Daarna reed de chauffeur weg en ik hoefde niet te betalen.  Achteraf vroeg ze nog een positieve commentaar op Tripadviser. Ik was terecht gekomen in een mooi groot huis waar alles aanwezig was behalve eten en drinken.  Ik had een mooi terras met zicht op een golfclub.  

 

 

Donderdag 13/04/2017

In de kast vond ik cornflakes als ontbijt.  Vervolgens liep ik in 50 minuten langs de drukke Long Bay Hwy. Naar het centrum.  Voorbij het rondpunt bevinden zich enkele souvenirwinkels.  Iets verderop in Graceway kon ik lunchen bij een de salad bar.  Alle producten zijn nagenoeg Amerikaans en ruim drie maal zo duur als bij ons.  In het shoppingcenter Salt Mills zijn er veel winkels, restaurants, juweliers, dure souvenirs.  Bij Grace Bay Beach zie ik veel nieuwe moderne appartementsgebouwen en dure hotels.  Het is hier niet bepaald een bestemming voor een budgetreiziger.  Daarna ben ik naar het strand gewandeld waar bij Grace Bay Beach nergens een palmboom stond die een beetje beschutting kon geven tegen de felle zon.  Wel hotels met privé ligzetels en privé stranden.    De meest sportieve doen parasailing en enkelen zitten op bootjes, de rest ligt lui in zijn strandzetel.  Terug in de hoofdstraat eet ik twee bollen ijs, kost 9 $.  Op het terras van het Graceway warenhuis heb ik mijn berichten bekeken en er iets gegeten, was al vlug 26 $.  In 50 minuten ben ik terug naar mijn verblijf gelopen en was net voor donker terug.  Nog genoten van de ondergaande zon op mijn terras.  

 

 

Vrijdag 14/04/2017

De golfers waren al vroeg bezig terwijl ik zat te ontbijten op mijn terras.  Later in de voormiddag haalde Mister Green mij op met zijn taxi, 40 $ voor de korte rit naar de luchthaven.  Ik heb de eigenares niet gezien alhoewel er op mijn boeking van booking.com stond dat ik cash moest betalen.  Het zou later toch van mijn rekening worden afgenomen. De check in gaat vlot bij Inter Caribbean maar bij Delta Airlines stond er een lange rij wachtende Amerikanen die met Pasen even naar hier waren gevlogen.  Ik vloog met een kleine Embaer van 16 passagiers naar Port-au-Prince, Haiti.  

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.