Verenigde Staten

 

 

VERENIGDE STATEN 2000

 

 

 

VOORBEREIDING

 

 

Reisperiode:  14  – 28/05/2000

 

 

Inreisdocumenten :

Reispas meegedaan en voucher/vliegplan.  Belgen hebben geen visum nodig maar op de luchthaven moeten we een ESTA document voorleggen dat online kan aangevraagd worden. Met de ESTA mag je gedurende twee jaar verscheidene keren in de USA op bezoek komen.

 

 

GeldCash USD meegedaan + bankkaarten en Visa.

 

 

Reisgidsen en kaarten :

Ik heb een reisgids van Lonely Planet meegedaan.

  

  

Informatie 

Er staat heel veel informatie op internet.

 

 

Reisplan

Ik had eerder dit jaar Michael ontmoet in Mexico.  Ik was alleen op reis en zat na de landing in Cancun op een lokale bus op weg naar mijn verblijf.  Ik wist goed waarheen en had mijn reisgids in de hand.  Onderweg was ik vlot in het Spaans aan het praten met een Argentijns koppel.  Het koppel stapte ergens af.  Michael had gehoord dat ik vlot Spaans spreek en vroeg of hij met mij mee mocht want hij spreekt geen Spaans.  Dat was voor mij geen probleem en we bleven samen een week op het strand in Cancun.  Op een dag vroeg hij mij of ik reeds naar de USA op reis was geweest.  Ik antwoordde negatief en hij nodigde mij uit bij hem thuis.  Enige maanden later kon ik een goedkoop ticket kopen en ik belde hem op en vroeg hem of zijn aanbod nog geldig was.  Ja, kom maar af zei hij en Tom, mijn zoon, mocht mee komen.  Michael woont in Salem, Massachusetts.   

 

 

Er geraken

We vlogen met Sabena naar Boston voor 10.990 BEF pp.  Het was de eerste en enige vliegreis met mijn zoon.  Het is geen reiziger zoals ik alhoewel hij ervan genoten had.  

 

 

 

REISVERSLAG

Ik heb geen notities van de reis gemaakt en herinner mij nog vaag enkele ervaringen.  Bij aankomst in Boston stonden Michael en zijn schoonmoeder ons op te wachten. Ze brachten ons naar hun woning in Salem,

 

15/05/2000

We waren van harte welkom bij onze gastheer en familie.  Ik gaf Michael een doos Cubaanse sigaren die ik van daar voor hem had meegebracht want in de USA zijn die niet te koop.  Hij was er heel tevreden mee. Verder werd er veel gepraat over ons verblijf in Mexico eerder dit jaar.

 

 

16/05/2000

De vriendin van Michael, Michelle, had een dag vrij en we maakten een ritje met de wagen en we verkenden Salem, MA.  In Brookline bezochten we een oldtimer museum www.mot.org Mijn zoon is gek op oldtimers.   

 

 

17-19/05/2000

We zijn op 17 mei van Boston naar New York gespoord met Amtrak en hebben nog de Twin Towers bezocht die op 9/11/2001 werden vernietigd.  We hebben het bekende beursgebouw in Amsterdam Street bezocht terwijl de beurs in volle actie was. We maakten een boottochtje naar Staten Island en het Vrijheidsstandbeeld.  We liepen ook langs het gebouw van de Verenigde Naties en bezochten de top van het Empire State Building.  We verbleven in Manhattan in de Jeugdherberg op 891 Amsterdam Avenue, het grootste hostel ter wereld.  

 

 

20/05/2000

Vandaag is Michael vrij en we bezoeken de plezierhaven van Salem.  Hij toont ons zijn boot en morgen gaan we varen. Michael heeft het druk als huisschilder want de houten bekleding voor de huizen moet regelmatig worden geschilderd.  En bijna ieder huis in Salem is aan de buitenkant met hout versierd. Salem is ook een historisch stadje dat we bezochten. https://newengland.com/today/travel/massachusetts/historic-salem-massachusetts/

 

 

21/05/2000

Met Michael, zijn vriendin en nog een koppel varen wij weg uit het haventje van Salem.  Het wordt een leuke dag en weldra worden we getrakteerd op een whisky.  Tom mag aan het stuurwiel staan en hij is er trots op, hij krijgt ook nog eens een sigaar als een echte man.  We varen langs de kust van Maine waar veel op kabeljauw en kreeften wordt gevist. We leggen ergens aan in een klein vissershaventje voor de lunch.  We zitten bijna in Canada.  Na de lunch varen we terug genietend van het mooie weer op zee.  

 

 

22/05/2000

Vandaag maken we een ritje met de schoonmoeder van Michael langs de kust noordwaarts.  We zitten in een oude grote Amerikaanse wagen.  De kustweg is prachtig en in Mystic lunchen we in Saeman’s Inne www.saemensinne.org Mystic is een mooi stadje www.mysticseaport.org 

 

 

23/05/2000

Vandaag is mijn zoon Tom meerderjarig en dat werd gevierd samen bij de familie van Michael.  Hij kreeg taart en het was gezellig.

 

 

24/05/2000

Vandaag nemen we de trein naar Boston met ons twee.  We verkennen de stad en gaan naar een film kijken “The perfect Storm” voor slechts 1 USD.  Daarna gaan we naar een koffieshop om te genieten van taart en koffie.  Nadat we wat winkels hebben bekeken gaan we terug met de trein.   

 

 

25/05/2000

Met Michael gaan we naar de jachtclub in Salem want er moet iets hersteld worden aan zijn boot.  Hij kent iedereen in de club en stelt ons voor aan zijn vrienden.  We vertellen over België en Europa en hoe het bij ons is.  Als ik ze dan vertel hoeveel soorten lekker bier wij hebben willen ze allemaal wel eens langskomen.  We lunchen in de jachtclub. Het was een gezellige dag. https://www.pcyc-salem.com 

 

 

26/05/2000

Vandaag maakt Michael een tochtje met ons langs de kust van Maine en toont ons enkele mooie plaatsjes, vooral vissershaventjes. We bezoeken enkele fotogenieke vuurtorens.       

https://www.visitmaine.net/page/5/tour-the-coast

https://visitmaine.com/things-to-do/lighthouses-sightseeing

www.mainetourism.com 

 

     

27/05/2000

Na een lekker ontbijt moeten we afscheid nemen en Michael brengt ons naar de luchthaven van Boston.  Bedankt Michael voor uw vriendelijke ontvangt en uw gastvrijheid en tot eens in België.   

   

 

 

 

 

 

   

      

 

 

 

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.