Zambia

 

 

DAGBEZOEK VICTORIA FALLS – ZAMBIA

 

 

        

Overnachting : Kudu Lodge, Kasane, Botswana

www.kubulodge.net  

Hier konden wij twee dagen kamperen en we hebben meteen voor ’s anderendaags een uitstap naar de Victoria watervallen in Zimbabwe geboekt.  We betaalden hiervoor 400 BWP/pp, vertrek om 07.30 uur.  Mooie camping op grasveld en in een luie zetels aan de oever van de rivier gelegen in een groene omgeving met mooie goed onderhouden tuin.  Nu is het aan mijn beurt met diarree en een sloom gevoel.   De tweede dag ga ik de watervallen aan Zambiaanse zijde bezoeken.          

 

 

Dag 24 – 22/10/2013

Reisweg: Dagtrip naar Livingstone, Zambia

 

Om 07.30 uur was mijn taxi er al die mij naar de grenspost Botswana/Zambia  bracht. Er zijn voortdurend overtochten en na een half uur kon ik op de ferry, een kleine platte bak waar één vrachtwagen en een paar kleinere wagens op konden.  Gezien er telkens maar één vrachtwagen op de boot kan moeten zij dagenlang wachten.  Maar er zijn plannen om een brug te bouwen.  De overtocht is gratis.  Ik kreeg vlot een stempel uit.  Dan ben ik 500 meter te voet langs vrachtwagens gelopen voorbij politie en douane naar het immigratiekantoor van  Zambia. Ik moest mijn gegevens in een register schrijven en kreeg mits betaling van 20 USD een “visa fee receipt” en een visumzegel in mijn paspoort.  Er stonden weldra enkele taximensen en geldwisselaars om mij heen. Een wisselaar zette mij onder druk “you will be arrested if you pay in BWP”.  Ik ging dicht bij de politie staan zodat zij de transactie konden gade slaan.  Ik kreeg 62 kwatcha voor 100 BWP.  Dan ben ik met een gedeelde taxi naar Livingstone gereden voor 35 kwatcha en er zat een autohandelaar in de wagen aan wie ik informatie over Belgische autohandelaars in tweedehands wagen heb beloofd.  In de Bank of Zambia heb ik USD gewisseld voor kwatcha.  In het centrum heb ik vlug ontbeten en daarna een taxi naar de Falls genomen, 5 km uit het centrum.  Ik heb 20 USD betaald voor ingang in de Vic Falls.  Dan heb ik het hele wandelpad afgelopen en het mooiste zicht was toen ik langs de rivier onder de brug zat en zag hoe ze benji sprongen van op de hoge metalen brug.    De watervallen zijn iets minder prachtig dan aan de andere kant, Zimbabwe maar toch nog steeds heel indrukwekkend.  Soms versperden bavianen mijn pad maar ik liep er rustig omheen en als je geen dreigende gebaren maakt is dat geen probleem.  Ik kwam nu op een punt waar ik onze locatie van gisteren in Zimbabwe kon zien.  Livingstone is een Afrikaans aandoende stad, kleurrijker op de marktjes, in de straten, overal, veel fruitverkoop, whisky.  Ik had geluk dat ik van aan de uitgang van het park direct een gedeelde taxi kon nemen naar de veerboot i.p.v. een tussenstop aan “Roadside” te moeten maken.  De rit in een gedeelde taxi naar de ferry in Kazangula kostte mij maar 35 kwatcha.  Opgelet de laatste ferry vaart om 17 uur, daarna gaat het personeel gewoon naar huis. Vlotte afhandeling formaliteiten in Zambia.  Aan de andere kant stempel in voor Botswana en verder stond mijn reismaatje mij op te wachten met de wagen.  Bij de veerboot zaten enkele nijlpaarden in het water, niet in de struiken lopen; het is hun terrein.

Visum  Ik heb prijzen voor een visum voor Zambia genoteerd van het bord : 20 USD voor één dag, 50 USD voor een single entry of transit en 80 USD voor een double entry.      

 

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.