Zimbabwe

 

 

DAGBEZOEK  VICTORIA FALLS – ZIMBABWE

 

 

 

REISVERSLAG

 

        

Overnachting : Kudu Lodge, Kasane, Botswana

www.kubulodge.net  

Hier konden wij twee dagen kamperen en we hebben meteen voor ’s anderendaags een uitstap naar de Victoria watervallen in Zimbabwe geboekt.  We betaalde hiervoor 400 BWP/pp, vertrek om 07.30 uur.  Mooie camping op grasveld en in luie zetels konden we uitrusten aan de oever van de rivier gelegen in rrn groene omgeving en goed onderhouden prachtige tuin.  Nu is het aan mijn beurt met diarree en een sloom gevoel.            

 

 

Dag 23 – 21/10/2013

Reisweg: Uitstap naar Victoria Falls in Zimbabwe

 

Om 07.30 worden wij door een personenwagen opgepikt op de camping.  Iets verderop staan lange rijen vrachtwagens te wachten aan de grens met Zimbabwe.  Merkwaardig maar er staan enkele moderne blinkende Congolese trucks (CGO) in de rij met zware uitrustingsgoederen, machines voor de mijnbouw met bestemming Lubumbashi, Katanga.  In Kazangula stempel ik uit voor Botswana en moet ik bij immigratiekantoor  in Zimbabwe 30 USD betalen voor mijn visum voor één dag.  Bij de ingang betaal ik nogmaals 30 USD.

Tip: voorzie u van USD want je hebt ze hier nodig !!!  

Vic Falls is een modern grensstadje met veel winkels, bars, terrasjes, hotels,  restaurants, warenhuizen, tankstations, spoorweg, taxi’s, alles voor de toerist.  

We gaan het park Victoria Falls in en we lopen de 16 genummerde panoramaplatforms boven de watervallen af.  We hebben alle punten doorlopen en zijn dan terug gewandeld zodat we alles nog eens van uit een andere hoek konden bekijken.  We hebben echt heel veel foto’s genomen.  Ik kan hier tien superlatieven aanhalen maar dat is nog niet genoeg.  Je moet het simpelweg gezien hebben en het zelf ervaren.  Je loopt bovenop de rotsen langs een aangelegd wandelpad en aan de overkant zie je om iedere hoek een ander beeld van de watervallen, subliem, onvoorstelbaar schitterend, een wereldwonder en terecht.  Na ons bezoek aan de watervallen heeft onze chauffeur ons naar het centrum gebracht waar we op zijn aanraden typisch hebben gegeten in Mama Africa.  Ik heb eens krokodil geproefd en het smaakt naar kippenvlees.  Dan hebben we op een marktje gestruind, mooie foto’s genomen en fruit gekocht. Daarna hebben we nog vlug in het centrum, vol toeristenwinkels, gelopen en zijn dan verder gereden waar we de Dikke Boom bezocht hebben, een eeuwenoude baobab.  We zijn zestig km weg naar de grens met Botswana gereden en terug de formaliteiten vervuld, het ging vlot.

De chauffeur (eigenlijk een taxi op dagbasis) kon mij morgen naar Zambia brengen maar aan de balie van Kubu Lodge is dat niet mogelijk, Zambia is duur ( 100 USD voor het visum) en gevaarlijk enz.  Ik vroeg of ze een taxi wilden regelen maar ze wilden niet.  Volgens de directrice van Kubu kon ik uiteindelijk wel naar Zambia maar moest een taxi betalen voor vier personen.  Bij een ander bedrijf moest ik voor twee betalen. Uiteindelijk bestelde ik een taxi naar de grens met Zambia voor 30 BWP.         

  

 

 

 

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.